maandag 30 oktober 2017

Wintersnoei wanneer

Snoeimethoden : De druivenplant ook wel wijnstok of wingerd genaam is een slingerplant die om altijd vruchten te kunnen dragen teruggesnoeid en opgebonden moet worden. Het snoeien van de wijnstok vindt plaats in de rustperiode van de plant tussen eind november en begin maart . Wintersnoei van druiven is belangrijk! De najaars snoei van een druivenplant zorgt voor een correcte groei van de druivenplant.


Vind hier alle informatie. Droge dagen met niet al teveel wind en vorst lenen zich uitstekend voor het snoeien van bomen en heesters.

Bij bladverliezende heesters en bomen is de takkenstructuur goed te zien. Tijdens de wintermaanden (december, januari en februari) kunnen de knotbomen gesnoeid worden. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.


Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo . Bij druiven wordt er zowel in de winter ( wintersnoei ) als in de zomer (zomersnoei ) gesnoeid. In de winter wanneer de druivelaar in rust is snoeien wij houtachtige takken in.

Beide snoeien zijn even . Het snoeitijdstip is onder meer afhankelijk van het doel van de snoei , maar als algemene regel geldt dat bomen bij voorkeur gesnoeid worden in de late lente of de zomer wanneer ze volop in blad staan. Zo kan de boom onmiddellijk reageren op de verwonding om zo infecties tegen te gaan. Dat is – in tegenstelling tot wat . Het is een misvatting dat we bomen alleen maar in de winter kunnen snoeien. Een druif snoei je twee maal per jaar. In deze snoeikalender vind je per maand de te snoeien planten, bomen en struiken en hoe je ze dan kunt snoeien.


In de zomer knip je zoveel mogelijk blad weg, dat het zonlicht. Tip: Kwalitatief snoeigereedschap is belangrijk om aan de slag te gaan, deze vind je in onze shop. Bij fruitbomen onderscheiden we twee belangrijke families.


Wanneer je gaat snoeien hangt af van de . De eerste zijn appels en peren (pitvruchten) en de tweede zijn pruimen, kersen, perzik enz. Daarnaast gaan wij in april, mei en juni niet snoeien in verband . Druiven snoeien doe je in principe 2x per jaar. De wintersnoei en de Voorjaarssnoei.


Ik moet bij een oudere dame een berk snoeien en een krentenboompje Maar hoe snoei je die bomen? Ik hoop dat u me kan helpen.

Snoeitijdstip januari bij vorstvrij en droog weer. Snoeien geeft een gezondere groei en dikkere bessen. Wegsnoeien overbodige twijgen. Fruitbomen snoeien in de tuin: wintersnoei van fruitbomen (appelboom). Door jaarlijks uw appel- en.


Snoei steeds weg: wildopslag van de onderstam, te laag staande takken, buikhout, verticaal groeiend rughout en concurrenten. Vervangsnoei in januari). De stam en harttak moeten.


Te laat snoeien geeft bloeden ( Actinidia deliciosa). De ideale periode voor de wintersnoei is december – januari. Kasdruiven snoei je best al vanaf begin december.


Vroeger snoeien, kan het versneld uitlopen van scheuten en botten veroorzaken. Nachtvorst is dan fataal. Nu is inderdaad helemaal het moment, zegt die. Snoei je in maart en april, nog voor de struiken in blad staan dan is de . Een goed voornemen : ik ga trachten iedere keer wat tekst en uitleg neer te schrijven wanneer ik hier fruitbomen- of struiken snoei. Ik probeer er ook enkele fotokes bij te plaatsen.


Aangezien ik vandaag mijn druiven heb gesnoei zal het eerste snoeiverslag het snoeien van druiven behandelen. Van zodra alle bladeren van de boom zijn gevallen tot wanneer. Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts