woensdag 25 oktober 2017

Reuzenlevensboom

De boom heeft betekenis vanwege zijn hout in westelijk Noord- Amerika. De soort wordt gekweekt als sierboom in Europa. In tuinen en parken dient de boom ook voor beschutting. Het is een snelle groeier die in Europa wel 40m hoog . De geslachtsnaam Thuja is afgeleid van het Griekse woord thuon dat “offerande” betekent, dit omdat het hars als wierook werd gebruikt in Oosterse offers.


Smal opgaande en dicht vertakte boom die later kegelvormig wordt met vertakking tot aan de grond.

Hoogte tot m, breedte circa - m. Deze boom wordt ook veel gebruikt voor hagen. Don Diagnostische kenmerken: Zijdelingse bladen ongev. Thuja plicata) in verschillende landen zijn op deze site geregistreerd. Deze Cupressaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 8centimeter. De Reuzenlevensboom is wintergroen.


U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar . De nederlandse naam is Reuzenlevensboom , familie van de Cupressaceae.

De bladeren zijn glanzendgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Ook voor en heg te gebruiken.


Geschikt voor een koele, . Om een mooie haag te creëren is ook een goede verzorging noodzakelijk. Het snoeien van deze groenblijvende conifeer kunt u het best doen aan het begin van de herfst. Hierbij is het belangrijk dat u niet terugsnoeit tot op het oude hout, want daardoor raakt de reuzenlevensboom beschadigd.


Het geschikste weertype is . Verspreiding en ecologie van Reuzenlevensboom. Wat op het eerste gezicht meer bomen lijken te zijn, blijkt in werkelijkheid maar één enkele boom. Dat is goed te zien voor wie onder de boom gaat staan. Er is een veelheid aan stammen te zien, maar in feite gaat het om uitlopers . Het verhaal gaat dat een mens kracht ontvangt van de boom, door er met zijn rug tegenaan te gaan staan.


Dit staat bekend als western red cedar en wordt veel gebruikt voor palen en schuttingen. Goede kwaliteit coniferen koopt u online voor budget prijzen bij Jacobs Budgetplant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts