dinsdag 24 oktober 2017

Wanneer riet snoeien

Je wilt siergrassen snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies ! Wanneer moet je snoeien ? Hoe en wanneer snoei ik mijn siergrassen? Bekijk de instructiefilm van colouryourlife waarin stap voor stap wordt getoond hoe je siergras snoeit.

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op. Deze siergrassen hoef je slechts keer per jaar te snoeien. Dan kun je het snoeien het beste aan het einde van de winter doen. Bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van onder af. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel.


Deze lange nieuwe scheuten worden elk jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Een bamboe snoeien is niet . Echter, je bent wat laat als je het riet wilt gebruiken voor je dak.

Als je vogels die graag in het riet een nest willen bouwen de kans wilt geven moet je het riet laten staan, dan is het antwoord dus nee. Zodra de winter begint, krijgen veel mensen de neiging alle afgestorven planten bij de grond af te knippen. Er zijn hoge en lagere soorten. Goed te gebruiken in kleine tuinen.


In principe kan je het riet met een chemisch bestrijdingsmiddel te lijf gaan, maar in combinatie met een vijver is dat absoluut afgeraden. Sproeistoffen zijn niet welkom bij de vijver. Dus rest er nog de manuele . Bamboe planten zijn mooie planten die lang meegaan. In de eerste jaren groeit de bamboe niet heel erg snel, de bamboe hoeft dus de eerste paar jaren niet gesnoeid te worden.


Na enkele jaren kunt u beginnen met de bamboe te snoeien. In het voorjaar schieten nieuwe scheuten uit de . Bomen en heesters hebben knoppen op hun takken die uitlopen als de tak gesnoeid wordt. Bamboes bezitten zulke knoppen niet, en dat maakt wel een verschil uit in de manier waarop je gaat snoeien. Bij het snoeien van een stengel zullen er dus niet noodzakelijkerwijze nieuwe scheuten worden gevormd. Hallo mensen, Ik heb een vraag over de planten op de ondestaande foto, hoe of wat moet ik met deze planten doen ter voorbereiding op.


Snoei siergrassen niet in het najaar. Het silhouet van grassen is bijzonder knap in de winterperiode, vooral met een laagje rijm.

Miscanthus of prachtriet heeft zijn naam niet gestolen. Lees hier meer over de verschillende soorten, verzorging en het snoeien van siergrassen. Hoe u siergras in pot plant en vezorgt leest u hier. Uitstekend geschikt voor potbeplanting dus. Siergras kan heel goed in pot.


Grassen die je eigenlijk alleen in de volle grond ziet, krijgen iets speciaals als ze in een pot staan. Op deze manier heb je de minste kans dat het riet afbreekt. Mocht je het riet willen maaien, doe dit dan voor de langste dag van het jaar. De nieuwe uitlopers hoeven dan niet door een laag plantenafval heen te groeien.


Verwijder in elk geval de . Maar mogen we eigenlijk wel snoeien ? En gaat onze boom er niet van dood? Feit is dat we niet elke boomsoort over dezelfde kam kunnen scheren. Overjarig riet is hiervoor minder geschikt.


Kalenberger riet wordt onder meer gebruikt als bedekking op de kap en houten achtkant van molens. Overzicht van artikels die betrekking hebben tot snoeien. Het is dun riet met een spitse .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts