vrijdag 13 oktober 2017

Tuinplanten verpotten

Bijna iedere plant kan in principe in een pot. Maar je moet potplanten wel goed verzorgen en als de pot te klein wordt verpotten of snoeien. Planten verpotten kan het hele jaar, maar de beste tijd voor het verpotten van zowel terrasplanten als kamerplanten, is net voor het groeiseizoen begint, in maart.


Controleer altijd als je de plant net gekocht hebt of hij wel in een pot staat die groot genoeg is. Want vaak zijn potplanten direct na aanschaf al aan een ruimere . Tuinexpert Leo Van Houdt geeft Pepijn enkele algemene tips bij het verpotten van een plant.

We doen het al vele jaren, maar gaat voor menigeen ook al vele jaren eigenlijk helemaal niet zo goe het verpotten van planten. Je twijfelt om de plant in de kweekpot te laten? Het verpotten van jou kamerplant heeft namelijk vele voordelen. Kwekers plaatsen binnenplanten in kleinere kweekpotten om de transportkosten zo laag mogelijk te houden. Op deze pagina maken wij duidelijk waarom en hoe het verpotten van binnenplanten . Bijna alle planten groeien met hun wortels in grond en zij hebben dus een sterke band met de bodem en de plek waar zij staan.


In de natuur zijn planten zeer plaatsgebonden. Ze kennen er de omstandigheden, zijn daar op ingespeeld en niet van plan daar verandering in te brengen. Het tuinseizoen loopt op zijn einde, maar dat is geen reden om op onze lauweren te gaan rusten.

September, oktober en november zijn uitstekende maanden om te planten en te verplanten. De grond is nog voldoende warm en de planten gaan na de actieve groeiperiode langzamerhand over in ruststand. Om je planten zich goed te laten voelen in hun bakken en potten, is er iets meer nodig dan water en mest. Maar wanneer is nu het juiste tijdstip om je planten te verpotten ? Wij geven je hier bij HORNBACH informatie op deze vragen. Het beste jaargetijde om vaste planten , heesters en bomen te verplanten is zo midden tot eind september.


Geef ruim water, ook na een week weer ruim water geven. De reden dat je het tegen de herfst doet is omdat de plant dan nog . Klaarzetten: Grote bloempot of bloembak. Potscherven of in stukken geknipte plastic potjes.


Teil of emmer met water. Planten nemen alleen stoffen op via de fijne haarwortels. Die zitten aan de wortelpunt vast. Hoe fijner vertakt, hoe effectiever.


Ontbreken de haarwortels dan kan een plant geen voedsel of water opnemen. Bij het verplanten gaan vaak haarwortels verloren. De plant moet dan nieuwe haarwortels vormen voor hij weer kan . In april is het beter te planten vanuit containers dan met kluit of blote wortels.


Ook tips voor verpotten en planten in containers voor op het terras.

Heb jij, net als wij, ook net een nieuw beplantingsplan voor jouw tuin gemaakt? Dat is natuurlijk erg leuk, maar het kan zijn dat sommige planten een verhuizing nodig hebben. Ze passen op hun huidige plek simpelweg niet meer in jouw plan.


Hier liepen wij ook tegenaan, maar gelukkig kun je vaste planten verplanten in de . Zo leer je in een handige video hoe je de orchidee moet knippen en hoe je hem moet verpotten. Waarom moet een cannabisplant verpot worden? Wanneer je planten klein zijn, worden de wortels door de kleine potjes getraind om met dezelfde snelheid te groeien, korter en compacter te blijven en zich gelijkmatiger te vertakken.


Hierdoor wordt het hele potje gevuld en wordt zoveel mogelijk aarde . Hartstikke leuk, maar hoe plant je deze tuinplant ? Met deze blog wordt voor zowel de diehard als de leek het planten en verplanten van een hortensia appeltje-eitje. Kuipplanten hebben nood aan een goed onderhou regelmatig verpotten en bemesten, een goede drainage en tijdig water geven. Onder de reacties lees ik dat je de boerenhortensia het beste in maart-april kan verplaatsen. Geldt dit ook voor het verpotten ? Waarschijnlijk geef je de hortensia wat. Verpotten zou ik gewoon altijd doen.


Het in de tuin planten van de Hydrangea moet met enige aandacht gebeuren. Om jaren van een mooie plant te kunnen genieten is het niet belangrijk, dat u. Tijd om je kamerplanten eens te verpotten. Spannen de planten in hun pot of laten ze hun kopje hangen, dan kan je ze verpotten.


Let daarbij op de volgende punten: Klop de plant voorzichtig uit de (te klein) geworden pot. Vaak gaat dit het beste als de potkluit eerst kleddernat is gemaakt. Verwijder zoveel mogelijk oude.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts