maandag 9 oktober 2017

Viburnum bodnantense 'dawn' snoeien

Hij bloeit dan nog wel enthousiast maar zou van een snoeibeurt enorm opknappen. Wanneer moet je snoeien ? Vrijwel alle soorten groeien goed in de zon en lichte schaduw en ze houden van iets zure, humusrijke, voedzame grond. Vanaf jan tot in maart bloeit hij rijkelijk met geurende wit roze bloempjes in trosjes aan de kale.


Viburnum bodnantense houdt van een zurige bodem.

Hij heeft van zichzelf een mooie. Snoei hem zo min mogelijk. Nà de bloei mag men de oudste takken uithalen en rond de plant een dikke laag compost strooien. Bloeit uw heester na juni en op eenjarig hout, zoals de vlinderstruik en pluimhortensia, dan knipt u deze in het voorjaar tot op . Doodgevroren takken kunt u in het voorjaar ook wegknippen.


Elk najaar kunt u deze struik bemesten met Eco-Style Opmaat. De plant kent een strak opgaande groei. Er verschijnen dan kleine, geurende, roze bloemetjes aan de kale, donkerbruine takken.

Mijn roze wolk is onderweg! De knoppen hiervan staan op dit moment allemaal op uitbarsten. Zet de struik voor het planten eerst in een emmer lauwwarm water. Het is dus nog even wachten….


Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het . Deze sneeuwbal bloeit al op jonge leeftijd. Beide planten hebben een . Prachtige in feb - april bloeiende heester.


Bemesten half mei en begin juli. Ruime standplaats geven. Planttijd: van eind september tot eind april. Beste planttijd oktober - maart.


Hoe later geplant en hoe groter de plant, des te vaker water geven, bij droogte). Ze zijn met zo'n 1waarvan er van nature in ons land voorkomen. U kunt nu kalk strooien.


Het oude hout onderaan wegsnoeien bevordert verjonging.

De bloemen zijn heerlijk geurend. Meestal is een lichte snoei om de struik in vorm te houden voldoende. Zaag of snoei dan enkele takken tot op de grond toe af. Wil je je struik verjongen? Als je dit ieder jaar doet, verjong je de struik zonder dat de bloei verstoord wordt.


Zonder snoei kan hij in vijf jaar uitgroeien tot een struik van twee meter of hoger, met een doorsnede van een meter. De beste periode om de plant te snoeien is begin augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts