donderdag 19 oktober 2017

Wintersnoei druivelaar

Deze takken moet je leiden en vastbinden. Doe dit tot op twee ogen van het draagspoor. Zo krijg je voldoende zijscheuten.


De cordon snoeimethode kan men ook goed toepassen als men een plant tegen de muur heeft. Deze snoeiles, gegeven door een gediplomeerde snoeier, werd ook gratis.

Een druif snoei je twee maal per jaar. In de zomer knip je zoveel mogelijk blad weg, dat het zonlicht. Mocht je tijdens de zomer je druivenplant hebben verwaarloosd waardoor je flink moet gaan snoeien of je wilt grote dikke ranken snoeien,.


Ik heb druivelaars staan langs een muur heb nu de draagranken het dikke hout dus ingekort tot op een tiental centimeter zal er daaruit nu de vruchtscheuten te . Wintersnoei en zomersnoei bij druiven. Wegsnoeien overbodige twijgen. Zomersnoei en krenten bij Vitis vinifera.


Snoeimethode per druivenras.

Onevenwichtige groei bij druivelaars na enkele . Het snoeien van de wijnstok vindt plaats in de rustperiode van de plant tussen eind november en begin maart . Zodra de rustperiode van de druivelaar aanvangt, kunt u starten met de onderhoudssnoei. We snoeien namelijk ook ten bate van een weelderige oogst (vruchthoutsnoei). We maken onderscheid tussen druiven die in . Ben zelf een beginner in het tuinieren,en was zowat . Denise is vorig jaar verhuisd. Tegen de gevel van ons huis staan twee mooie oude druivelaars. We hebben al heerlijke kleine druifjes gesmul blauwe en groene, superzoet.


Maar nu zijn die druivelaar. Voor een optimale oogst is het belangrijk om bij de druif, druivelaar , druivenstok of druivenstruik zowel zomersnoei als wintersnoei toe te passen. Later in de winter druiven . Om in de zomer lekkere druiven te oogsten, is het snoeien van de plant één van de belangrijkste verzorgingstaken.


Druiven snoeien is niet moeilijk. Na het aanplanten van een druif is het van belang om eerst een basisstructuur te laten groeien waarmee je verder wilt. Dit is afhankelijk van wat je graag ziet en de situatie ter plaatse. Staat de druif solitair, groeit hij tegen een pergola, staat hij buiten of in een serre, of groeit de druif tegen .

Mijn favoriete druivenrassen. Half tot eind september snoeien we de top van de hoofdtak weg om het afrijpen te bevorderen. Bij de wintersnoei (december-januari) wordt de hoofdrank . Voer de wintersnoei bij voorkeur uit tussen december en februari, wanneer het niet vriest!


Met dit stompje voorkomt u dat het bovenste oog indroogt. Bij druiven wordt er zowel in de winter ( wintersnoei ) als in de zomer (zomersnoei) gesnoeid. In de winter wanneer de druivelaar in rust is snoeien wij houtachtige takken in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts