maandag 30 oktober 2017

Wilde perzik kweken

Heb pitten van wilde perzikken en wil deze zaaien. Wanneer en hoe moet ik dat doen. Planten vermeerderen: Perzikboom zaaien en eet binnen drie jaar. Zaaien is een heel eenvoudige manier om planten te vermeerderen.


De maanden augustus en september zijn meest geschikt om deze vermeerderingsmethode te doen.

Voor fruitbomen wordt deze methode meestal niet gebruikt, met uitzondering . Ook bekend onder de namen: Paraquayos, Wilde bosperzik , Peches platte of tellerperzik. De wilde perzik is een verbeterde versie van de verwilderde perzik uit Spanje. Deze platte perzik is veel zoeter dan de ronde perzik, en makkelijker van zijn schil te ontdoen.


Wel kan hij minder lang bewaard worden. De perzikstenen (= zaden) zijn goed te gebruiken om te zaaien. Op de meeste plaatsen is het aantal vruchten per boom groter, waardoor de vruchten kleiner zijn dan andere jaren.

De dikste vruchten hebben een betere zaadkwaliteit, zodat . Berichtdoor geedee Wo 08:19. Ik had jaren geleden een grote perzikboom. Perzik is een steenvrucht die aan bladverliezende bomen groeien. Omdat de perzik vroeger bloeit dan bijvoorbeeld de pruim, is er risico op nachtvorstschade.


De zogenaamde wilde perzik heeft bijvoorbeeld geen ronde, maar een platte vorm. Het kweken en oogsten van de perzik. Als je dus het zaad van een perzik uit de winkel gaat zaaien, krijg je dus later bijna zeker perziken van mindere kwaliteit.


Vandaar dat men dus takjes van de eerste hybride plant gaat enten op een andere (vaak wilde ) perzikboom omdat men dan zeker is dat de vruchten met de gewilde kenmerken aan de . Zomaar uit een pit een perzikenboom kweken , zal niet altijd lukken. Sommige oude rassen zijn zaadvast. Dat wil zeggen dat de zaailingen van deze rassen ( vrijwel) hetzelfde terug komen als de moederboom.


Uiteraard moet de bloesem dan wel zijn bestoven met stuifmeel van dezelfde boom. Vrijwel alle moderne rassen . Deze nieuwe soort hoort tot het geslacht van de geliefde platvormige perzik !

De vrucht ligt goed in de hand en is door zijn vorm ook makkelijk te stapelen in de . Heerlijke wilde perzik (Prunus persica) die ook nog sappig en zoet is! Deze uit Paraguay afkomstige perzikboom groeit ook uitstekend in Europa. De platte wilde perzik biedt veel smaak en houdt makkelijk vast tijdens het eten.


Al van kleinsaf wou ik perziken kweken. Eerst met pitten in de grond te steken. Hoi, Ik heb daarnet een platte perzik gegeteten en ik ziet te denken.


Hoe kun je ze het best zaaien en ontkiemen en misschien later een bonsai van maken? Koop een jonge perzikboom in een tuincentrum of bij een kweker. Je kunt natuurlijk ook proberen zaadjes te planten en op die manier een boom te kweken , maar dit duurt wel langer en is bovendien moeilijker.


Een perzikzaadje doet er namelijk tot jaar over om zich tot een bloeiende perzikboom te ontwikkelen. Tegenwoorig wordt perzik eigenlijk alleen onder glas geteelt: de belangrijste reden is de vroege bloeitijd van de perzik in maart. Ook voorkomt het kweken onder glas de krulziekte: De schimmel zit in de grond en wordt door opspattend water naar de takken vervoerd. En mijn platte perzik komt niet uit een verborgen boomgaar maar uit een Italiaans laboratorium. Het Fruit Tree Institute in Rome is jaren bezig geweest om verschillende varieteiten platte perzik te kweken , die allemaal op een ander moment rijp zijn, waardoor het platteperzikseizoen zich nu uitstrekt van . Koop of Verkoop Perzik op Marktplaats.


Perzik kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts