maandag 30 oktober 2017

Hoeveel hydrokorrels in plantenbak

Gebruik bij het oppotten van planten altijd hydrokorrels. Dit voorkomt verdrinking en wortelrot. Hoe vul je een pot met hydrokorrels ? Bloempotten en plantenbakken vullen.


Hieronder kun je precies zien hoeveel potgrond je nodig hebt voor de pot die je hebt gekozen.

Het bubbeltjesplastic om te zorgen, dat als er teveel water in de pot zou staan, dat het water de pot niet kapot kan drukken, als het vriest, omdat water dan uitzet. Ga je de bloempot gebruiken voor planten die weinig diepte nodig hebben, dan kun je zelfs meer hydrokorrels toevoegen. Vraag in dat geval aan de verkoper van de plant tot welke diepte de plant moet kunnen . Als hij er geen luchtbelletjes meer komen, is de kluit verzadigd. Stort eerst een laagje potscherven, grind of hydrokorrels.


Water blijft hier tussen hangen, . Leg onderin potscherven, grind of hydrokorrels.

Zet je de pot buiten, zorg dan dat er wat gaten in de bodem zitten voor de afwatering. Stop vervolgens de bollen in de pot. Wees niet te zuinig, doe er lekker veel bollen in.


Vul aan met nog wat potgrond en druk stevig aan. Verhoog de inzethoes indien nodig met een laag hydrokorrels. Plaats hierop de inzethoes zodat deze net tot onder de rand van de plantenbak komt. Strooi eetlepels vaste voeding in de inzethoes (eetlepels bij kleine planten).


Plaats de hydrocultuur plant en watermeter naast elkaar op de bodem van de inzethoes. Hydrokorrels houden door hun poreuze structuur veel vocht vast en hebben een capilaire werking, dat het water uit het reservoir dichter bij de potgrond brengt. Informatievideo over het inplanten van een plantenbak.


Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid hydrokorrels in combinatie met potgrond gebruikt. Voordat je de pot gaat vullen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het afwateringsgat in de bodem niet verstopt kan raken. Dit kan door gaas op de bodem te leggen. Zo kan het water weglopen en . De luchtcellen in de korrel bieden een goede weerstand tegen koude- en warmtewisseling.


Wanneer hydrokorrels gebruikt worden als drainage , dient de stop uit de plantenbak verwijderd te worden (voor gebruik buitenshuis).

VIERKANTE EN RECHTHOEKIGE POTTEN. Je berekent eerst het volume van de potten: volume = lengte x breedte x hoogte. Om het aantal liter potgrond te berekenen vermenigvuldig je het . Indien de plant niet op de bodem geplaatst wordt, kan er stilstaand rottend water.


Als laatste kunt u er eventueel voor kiezen om de grond af te dekken met een decoratieve laag zoals hydrokorrels , boomschors of een andere bodembedekker. Verplaats de bak na het vullen niet meer. Het gewicht van de hydrokorrels , grond en de plantenbak kunnen bij verplaatsing van de pot schade veroorzaken aan het . Ik heb een plantenbak van steigerhout laten maken. Pa Dickens legde op de bodem van plantenbakken altijd scherven van kapotte potten. Vooral bloeiende terras- en balkonplanten fleuren de boel enorm op!


Om zo lang mogelijk van ze te kunnen genieten kun je ze het beste planten in een goede potgrond. Siergras kan heel goed in pot. Hoe u siergras in pot plant en vezorgt leest u hier. Uitstekend geschikt voor potbeplanting dus.


Grassen die je eigenlijk alleen in de volle grond ziet, krijgen iets speciaals als ze in een pot staan. Je kan ook op de bodem van de bloempot of plantenbak eerst een laagje hydrokorrels aanbrengen. Dit zijn gebakken kleikorrels die de drainage in bloempotten en plantenbakken verbeteren.


Strooi een laag potgrond over de potscherven, hydrokorrels of grind. Plant de bloembollen in de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts