donderdag 26 oktober 2017

Fruit beschermen tegen fruitvliegjes

Preventieve tips tegen fruitvliegen. Je kunt het beste beginnen door je fruit en groenten goed te beschermen. Bedek je fruitschaal met een net. Extra tip: voor extra bescherming kun je je fruit en groenten in . In mijn huis wonen wel dat soort studenten, maar we hebben de boel redelijk onder controle, op een fruitvlieg -invasie na die zich op een andere verdieping bevindt dan mijn kamer.


Bij de Etos hebben ze trouwens een prima middel tegen fruitvliegjes.

De vorm en kleur van een appel . Fruitvliegjes - wat te doen? Meer resultaten van forum. En als ze er eenmaal zijn, dan is het moeilijk om ze weer weg te krijgen.


Probeer deze huis-tuin-en-keukentips tegen fruitvliegjes eens! Tips tegen fruitvliegjes ? De officiële naam van de meest voorkomende fruitvlieg is . Ze heten dan misschien fruitvliegjes , maar ze komen net zo goed op andere voedingsmiddelen af. Zo zijn frisdrank, fruitsappen en .

Sprenkel een paar druppels basilicumolie of olie van ander sterk geurende kruiden in je vuilnisbak. Dit maskeert de geur van rottend voedsel een beetje. Wikkel je groente- en fruitafval eerst in een krantenpapier voordat je het in de GFT-afvalbak gooit. Dit houdt de, voor fruitvliegjes heerlijke, rotte geur aardig tegen.


Vooral bij wat rijper fruit , waar een sterkere geur af komt, zie je al snel fruitvliegjes. Ze zijn klein, maar komen meestal met veel tegelijk. En kunnen zich ook nog enorm snel voortplanten. Voordat je je gaat irriteren aan de kleine beestjes enkele tips om ze tegen te gaan.


Gelukkig zijn ze onschadelijk. Leg een plastic zak neer met fruitschillen erin. Zakje dicht en weg ermee! Een nog beter middel tegen fruitvliegjes is de fruitvliegjes vanger.


Pak een bakje en dek deze af met plastic folie. Prik met een satéprikkertje een klein gaatje in de folie. Zo kunnen de fruitvliegjes erin, maar . In onze shop vindt u veel producten tegen fruitvliegjes. Giant lijmval tegen fruitvliegenReuze lijmval voor een optimale vangst.


Ze vinden hun weg in huis door de aanvoer van verse groente en fruit , maar ze kunnen ook zomaar binnen komen vliegen.

Deze zitten veelal in rottend groente en fruit. De 'Steriele-insectentechniek' (SIT), ontwikkeld door de nucleaire wetenschap, biedt een ecologisch alternatief tegen deze plaag. De fruitvliegjes leggen eitjes in . Waarom fruitvliegen kweken als we ervan verlost willen geraken? Het kweken fruitvliegen `! De mannelijke en vrouwelijke . Er is een nieuw natuurlijk afweermiddel tegen fruitvliegjes ontdekt. Doordat de stam van de meeste hoogstamfruitbomen dik genoeg zijn geworden zijn de korven niet meer nodig maar bescherming van de stam is wel noodzakelijk ivm.


Voor bescherming tegen de fruitvlieg kun je netten nemen met een maaswijdte van 1. Een fruithoes zorgt voor de biologische bescherming van fruit tegen insecten zoals wespen, vliegen, larven en vogels. Toch brengen deze temperaturen ook nadelen met zich mee. Ze komen in groten getale en terroriseren huis en haard: fruitvliegjes. Ik ben benieuwd hoe jij dat dan doet met fruit en groente dat niet in de koelkast hoeft. Ik vind het juist gezellig en stimulerend om dat lekker op een schaal te hebben liggen.


En groen afval, wat doe je daarmee? Loop je met elk appelschilletje naar de container?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts