maandag 23 maart 2015

Vlinderplanten

Een vlindervriendelijke tuin staat vol nectarplanten, je helpt er vlinders, bijen en andere nuttige insecten mee. Het is geen straf om vlinderplanten in de tuin te zetten, want ze hebben prachtige bloemen. Hieronder vind je de top 10. Bijna elke bloem vormt wel stuifmeel en zoete nectar.


Veel soorten bloemen trekken door een bijzondere bouw hun eigen klanten aan.

Niet alleen vlinders en bijen, maar ook hommels, vliegen, sommige soorten kevers enz. Een feest om naar te kijken. Dagpauwoog op sneeuwbal.


Een goede vlindertuin bloeit in verschillende seizoenen en biedt nectar van de lente tot de herfst. Ook goed voor bijen en andere insecten. Wil jij ook een tuin vol vlinders?


Vind hier de beste vlinderplanten en ontdek hoe je van je tuin een vlinderparadijs maakt.

Heel fijn ingesneden spits grijs blad en fris crème citroen (of is het zwavel) gele bloemen. Half bladhoudend en tapijtvormen dus . Nectarbronnen en waardplanten. Foto: Robinia Tuinontwerp.


Door het planten van vlinderplanten trek je vlinders naar je tuin. Met hun lange tong zuigen ze de nectar uit de bloemen. Die nectar gebruiken zij als energiebon. Ook bijen en andere insecten houden van deze planten. De vlinder heester bij uitstek: de vlinderstruik.


Zet hem wel op een zonnige plek en een beetje uit de. Zie je graag meer vlinders in je tuin? Check hieronder onze tips en vlinderplanten voor een fladderende vlindertuin. Bijen- en vlinderplanten , planten voor de toekomst.


Bijen, onmisbaar voor de bestuiving van . Teveel om allemaal te noemen.

Daarom hebben we er vijftig geselecteer die allemaal een meerwaarde voor insecten hebben. Gelukkig is het geen straf om vlinderplanten in de tuin te zetten, ze hebben namelijk prachtige bloemen. Bovendien is er, dankzij deze kleurige en rijke bloeiers, altijd wat te beleven in de tuin: de . Wie graag vlinders in de tuin ziet, kan ze lokken door bepaalde planten aan te planten. Die planten zijn voor vlinders aantrekkelijk, omdat ze voedsel bieden in de vorm van stuifmeel of nectar.


Ook rottend fruit is in het najaar bij enkele vlindersoorten zeer geliefd . Net als voor de bijen en hommels is een kraaknette tuin met gladgeschoren gazon, strakke hagen en coniferen ,zonder beschutte, verwilderde plekjes geen ideale thuishaven voor vlinders. Een natuurlijke tuin met wat verwilderde hoekjes , houtstapels, wat brandnetels, pinksterbloem, judaspenning en . Vermits het een uitzonderlijk warme lente is zien we nu reeds heel wat vlinders. Kies voor bloemen met veel nectar.


Plus andere tips voor een vlindervriendelijke tuin. IJzerhard (Verbena bonariensis). Wilde marjolein (Origanum vulgare). Vlinders zijn fantastisch! Beemdkroon (Knautia arvensis).


Damastbloem (Hesperis matronalis). Heb jij dit jaar meegedaan aan de Nationale Tuinvlindertelling en wil je er volgende zomer meer tellen? Wil je ook de bijen helpen gezien tot per jaar sterft, terwijl normaal zou zijn? Dan is het zaak nu alvast te denken welke planten je volgend jaar in de tuin wilt hebben, die deze insecten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts