dinsdag 10 maart 2015

Kiwi kweken

Een kiwi kweken in Nederland… Is dat überhaupt wel mogelijk? Ja, mogelijk is het zeker. Deze vrucht vraagt in vergelijking met andere groenten en fruit echter wel om iets meer zorg en aandacht, maar dat zal de echte tuinder niet uit het veld slaan.


De kiwi is namelijk ontzettend lekker en bevat bovenal ook nog eens een . Fruittuin: De snoei van kiwiplanten gelijkt op deze van druiven.

Vervangsnoei in januari). Snoeien om een goed gestel te krijgen. Te laat snoeien geeft bloeden ( Actinidia deliciosa). Afbeeldingen van kiwi kweken Meer afbeeldingen voor kiwi kweken Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Eén enkele kiwi bevat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C en daarnaast ook veel vezels. Het is een vetarme bron van vitamine E.

Als u een kiwi in snijdt, kunnen uw . Veel tuinliefhebbers hebben wellicht al eens hier of daar een kiwiplant zien groeien. Dikwijls zijn dit zeer overwoekerende planten die een gevel van een huis bedekken of een tuinhuis overgroeien. Wat velen niet weten is dat het ook mogelijk is om kiwi ´s in potten op een terras of balkon te kweken. Soorten De gewone kiwi.


Toch kan hij ook in onze tuin overwinteren. Voorwaarde is wel dat je het juiste ras kiest. Deze steeds populairder wordende fruitsoort is verwant aan de kruisbes en wordt hierom ook wel. In dit artikel uit de serie makkelijke moestuin lees je alles over het telen van de Kiwi , planten, verzorging en oogsten.


Chinese kruisbes genoemd. Vruchten worden verkregen door het planten van een (1) mannetje en tot zeven (7) vrouwtjes. In een gewone tuin zijn mannetje en vrouwtje voldoende.


Sommige soorten zijn of mannelijk, of vrouwelijk, dan moet je er dus twee planten. Maar er zijn ook nieuwe soorten, die zowel man en vrouw . Zoals bij deze tweeslachtige: Issai is een ras dat in Japan is geselecteer waarschijnlijk uit een kruising van Actinidia arguta met Actinidia polygama.

Het betreft derhalve een soortkruising . Heeft iemand ervaring met het kweken van kiwi over een pergola? Wij willen namelijk een terras aanleggen met een pergola met kiwi. Later werden de planten geëxporteerd naar Tasmanië en Australië. Van daaruit werden ze over Europa verspreid.


Hij is tweehuizig, dat wil zeggen dat men . Vorig weekend was het zo ver, wij naar het plantencentrum een kiwi-plantje kopen. De vriendelijke werknemer raadde ons aan. Zaadjes uit een kiwi zijn klein. Maar stop er een paar in wat aarde, geef haar voldoende.


Eerste professionele teelt in Nederland. Dat is spannend in Nederland. De kiwi kan tegen vorst, maar heeft wel genoeg warmte en zonlicht nodig. Er zijn daarom wel meer consumenten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts