donderdag 19 maart 2015

Sinaasappelboom winterhard

Vrolijk, geurend én vruchten produceren de sinaasappelboom is om meerdere reden aantrekkelijk als kamerplant. In de zomer zal dat minimaal eens per week zijn en bij erg warme zomerdagen vaker. Nu te bestellen bij bomenenzo.


De Zoete Sinaasappelboom is nu leverbaar bij onze Kwekerij in Gelderland. Bent u op zoek naar een sinaasappelboom ?

Ze hebben net wat meer verzorging en aandacht nodig dan de meeste . De sinaasappelboom small op rek is een prachtig exemplaar voor in de huiskamer. De vruchten kunnen als fruit gegeten worden, maar worden voornamelijk verwerkt in verschillende gerechten. De soort doet het goed in een tropisch of subtropisch klimaat, maar kan ook het mediterrane klimaat aan, waar de temperatuur tijdens de winter tot op of net onder het vriespunt kan dalen.


Voor de verzorging betekent dit het volgende: citrusbomen hebben zowel in de zomer als in de winter veel licht nodig, net als in hun . Kies een grote bloempot of plantenbak met gaten in de bodem. Bedek de bodem met potscherven of een laagje hydrokorrels.

Doe een laagje potgrond in de bloempot en zet de potkluit van het sinaasappelboompje op de juiste hoogte. Pothoogte 63cm - Potdiameter 78cm. Met de juiste verzorging kunnen ze zelfs vruchten vormen.


De plant vraagt weinig onderhoud en geeft bij een juiste verzorging de garantie van een heel lange bloeiduur. De Sinaasappelboom wordt al duizenden jaren gekweekt en komt uit China en Vietnam. Het woord sinencis betekent dan ook China.


In de 15e eeuw werd hij naar Europa. Dan veel minder water geven. Zomers houden ze wel van kunstmest. Citrus sinaasappelboom met vruchten!


Kijk uit met spint als de lucht te . Wie een citrus koopt, moet wel bedenken dat die niet winterhard is. In de winter moet de struik binnen worden gehaald. Een (vorstvrije ) kas is daarvoor het meest ideaal.


Bij citrus is de regel: hoe groter de pot of kuip,.

Ook de bloesem van de sinaasappelboom ruikt heerlijk vanaf het voorjaar en tijdens de zomermaanden en is een aanwinst op ieder terras of serre. Wil je genieten van mediterrane bloempracht kies dan de Bougainvillea met zijn opvallende paarse bloemen. Hij komt van oorsprong uit het Zuid-Amerikaanse hoogland en is . De palm bomen die Nobilis verhandeld is van de meest winterharde soort Trachicarpes fortunei net de herkomst zowel de Spaanse als de Franse.


De Spaanse palmen groeien hier wat minder. Dan moet hij zeker weer naar binnen want citrusplanten zijn niet winterhard en ze zouden onze winters buiten niet overleven. In het algemeen kunnen . Een veranda of een serre is een ideale plaats, de temperatuur mag tussen 8° en 10° schommelen. Een koele overwintering zorgt . De mooiste tuinen zijn niet altijd de duurste.


Want met wat je uit deze rubriek plukt, richt je je buitenkamer volledig in. Of je nu een klein stadstuintje hebt met een hangmat of een grote landschapstuin met een zwembad of vijver. Met wel honderdduizend zoekertjes voor tuingereedschap, . Koop of Verkoop citrus op Marktplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts