donderdag 12 maart 2015

Forsythia bloeitijd

Een forsythia fleurt met zijn zonnige gele bloemen menig voorjaartuintje op. Forsythia of het Chinees klokje zorgt voor lentesfeer in de tuin. Wil je hem mooi compact houden, snoei de takken dan na de bloei een stukje terug. De forsythia wordt door sommige mensen een beetje verguis omdat hij zo vaak wordt aangeplant.


Maar deze heester verrast ons al vroeg in het seizoen met zijn. Normaal gesproken op het einde van april begin mei .

Eigenschappen Forsythia. De bloemen zijn vrij groot. Met zijn rijke bloei luidt hij het . Dit is de meest voorkomende Forsythia. Snoeien is dus kinderspel mits dit direct na de bloei uitgevoerd wordt. Bodegeen bijzondere eisen, doorlaatbaar, gemiddeld voedzaam.


Standplaats: zon, hooguit halfschaduw (middagzon) Vocht: niet laten uitdrogen. Ovaal tot lancetvormig, donkergroen. Deze forsythia is na meer dan honder jaar nog steeds een van de populairste soorten, hij houdt van een zonnige standplaats en doet het goed in vrijwel iedere goed doorlaatbare grond.

Snoeien doe je best direct na de bloei om verjonging en rijke bloei te verzekeren. Het chinees klokje is zeewind tolerant en kan ook lucht . Overbekende struiken die in het voorjaar zijn overladen met gele bloemen. Het is een van de vroegst bloeiende tuinplanten.


De takken zijn goed op de vaas voor te trekken. Dit Chinees klokje groeit met opgaande takken uit tot 200cm hoogte. Na de bloei kunt u enkele oude takken tot op de grond wegknippen voor een goede structuur in de struik. Aanvullende informatie.


Neem de oudste takken weg (uitdunnen), zodat er voldoende licht en lucht in de plant kan komen of neem de takken terug tot op een nieuw gevormde zijscheut en bindt de plant tegen draad of latwerk. Bloeiende heestertakken in huis Takken van bloemheesters kunnen met extra warmte vervroegd in bloei worden gebracht. Kwekers zorgen op die manier dat forsythia , sering en sneeuwbal al vroeg in de winter te koop zijn. Je kunt ook zelf proberen om takken van heesters in de kamer in bloei te brengen. Dit geldt in het algemeen voor alle bladverliezende struiken en ook voor de Forsythia.


Zodra al het blad gevallen is, kun je hem het beste overzetten, dan is de plant in rust. Oktober-november is de beste tijd. Het is wel mogelijk om hem na de bloei te verplaatsen, maar de kans bestaat dat, doordat de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts