dinsdag 10 maart 2015

Camelia ziekten

Een beruchte ziekte is een soort waarbij de plant zwarte bladeren krijgt en dit is niet meer te stoppen. Gooi de plant meteen wegzodat anderen deze ziekte niet kunnen krijgen. Verbrande bladeren komt nogal eens voor wanneer de plant nieuwe bladeren . Door haar tropische uiterlijk heb je de neiging om voorzichtig met de camelia te zijn te zijn en haar te verwennen met een beschut plekje. Camelia verdraagt bijvoorbeeld geen plek tegen een muur op het zuiden, terwijl je juist zou denken dat dit ideaal is.


Ziekten : Gele vlekvirus: aangetaste takken uitknippen.

De populaire winterharde plant heeft roosachtige bloemen en donkergroene, glanzende, lange bladeren. Het blad is echter lichtgroen i. Het ene jaar zitten er veel knoppen en soms een ander jaar bijvoorbeeld maar drie. Wat kan ik hier aan doen?


Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen? Glanzend leerachtig donkergroen blad. Is dit een ziekte of door de zachte winter. Vorig jaar heeft deze grote plant welke ik al .

Camelia , wat is de bloeitijd en welke ziekten kent. Wie kan ons helpen: wij hebben sinds vorig jaar nieuwe Camelia's geplant, die na een tijdje mooie witte bloemen kregen. Dit jaar zitten er enkel bruine knoppen op en ook de bladeren vertonen bruine vlekken.


Als ik dit zo lees dan denk ik aan de ziekte : 'Sterroetdauw', deze ziekte is een schimmel die begint met zwarte puntjes en later grotere stervormige vlekken. Camellia , roos uit het verre oosten. En dit zijn precies de omstandigheden waar de schimmel van houdt. De Camelia is een groenblijvende heester met een mooie winterbloei. Ontdek hier de verschillende soorten en hoe je deze plant het best verzorgt.


In China, waar de meeste soorten van nature groeien, worden nog steeds soorten van het geslacht ontdekt. Inmiddels zijn er meer dan 3soorten beken waarvan maar enkele een rol in de cultuur spelen. Enkele winterharde soorten komen ook in aanmerking voor de tuin.


Het is een van de populairste bloeiende struiken en telt talloze wonderschone . Op zich is de camellia een sterke plant en goed resistent tegen insecten en ziekten. Toch zijn er altijd kapers op de kust. Je vindt ze meestal aan de onderkant van het blad. Er ontstaat een kleverige vloeistof.


De afstamming van de plant bepaalt hoeveel vorst hij kan hebben.

Zitten de vlekken echt IN het bla dan is het een bladvlekkenziekte. Gaat het om zwarte aanslag OP het blad (die je eraf kunt wrijven), dan is het een schimmel. De plant zelf (of b.v. een boom waar hij onder staat) heeft dan luizen.


Hoeveel water heeft de plant nodig? Waar moet je de camelia plaatsen? Welke potgrond moet je gebruiken opdat de plant zich optimaal voelt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts