maandag 23 maart 2015

Bouwen op erfgrens 2015

Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. We hebben onlangs een woning gekocht waarbij aan de linkerzijde de garage en hobbyruimte op te erfgrens zijn gebouwd. Of uw buren tegen de scheidsmuur die op de erfgrens staat mogen bouwen , hangt af van of de muur onderdeel van uw woning is of niet.


Het is een gewone scheidsmuur.

Uw buren en u zijn voor de helft eigenaar. Uw buurman mag zonder uw toestemming tot de helft van de muur inbalken voor bijvoorbeeld een. Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw. In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen. Nu hebben onze buren hier bezwaar.


Als uw plannen niet binnen de regels voor vergunningvrij bouwen passen, bent u verplicht een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen.

De bestaande schuur, dus ook de nieuwe vakantiewoning grenst aan kanten direct aan de erfgrens van 2 . U hebt het recht om tegen een mandelige muur aan te bouwen en om tot op de helft van de scheidsmuur een goot te leggen als het water op eigen erf wordt . Vraag: mag ik bouwen tegen de erfgrens ? Aanbouw veroorzaakt schaduw buren. Bouwen op erfgrens door buren. Nieuwbouw woning op erfgrens bouwen. Aan het huis is al een aanbouw gebouwd van ca. Mijn buren willen een schuur bouwen over de volle breedte van de tuin.


De schuur wil men op ca. Mijn buurman wil een garage gaan bouwen (meter lang) tegen de erfgrens. Waarbij de goot op de grens meter hoog wordt. De nog van gehuisde meter. Kunnen we iets beginnen tegen het te verwachten zon verlies?


Mijn schoonmoeder heeft het verzoek gekregen van buren om tijdelijk haar afscheiding ( laag, op eigen gron niet de erfgrens ) te verwijderen zodat ze daar een nieuwe schuur kunnen bouwen en er beter bij kunnen. Kan haar dit gedwongen worden?

En wat zijn tegenwoordig de vergunningsvrije . Tot op een zekere hoogte bepaalt de wet wat wel en vooral wat niet mag met betrekking tot bouwen op de erfgrens. Om alle onduidelijkheid uit de weg te gaan , zetten we een aantal van deze regels op een rij. Er zijn allerlei manieren om een erf of perceel af te scheiden met een aangrenzend perceel.


Het misverstand over bouwen binnen een meter van de erfgrens is begrijpelijk, omdat je in principe als je binnen een meter van de grens met het burenerf wilt bouwen licht vergunningplichtig bent. Vraag 2: Waar mag ik vergunningsvrij bouwen ? Maar of je een bouwvergunning . De tuin is 18meter lang en meter breed. Plat of een kleine punt.


En heeft zijn muur op de erfgrens staan. Ik ga binnenkort verhuizen. Bvb, ben niet echt te vinden voor de afwerking die ze gekozen hebben voor de . Vanaf de inwerkingtreding gelden ruimere regels voor het bouwen op achtererven zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Hieronder som ik een aantal wijzigingen op. Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw tuin of vindt u dat uw terrein duidelijk moet worden afgebaken dan heeft u de mogelijkheid om uw erf af te sluiten, bijvoorbeeld met een hek, schutting of tuinmuur.


Daarmee maakt u duidelijk zichtbaar waar de grens van uw perceel ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts