woensdag 25 maart 2015

Compostbak intratuin

Een composthoop in je eigen tuin heeft verschillende voordelen: je hoeft minder weg te gooien én je hebt na een tijdje genoeg compost om de grond in de tuin te verbeteren en het bodemleven te stimuleren. Doordat je het proces nauwlettend in de gaten houdt, is het heel leuk én leerzaam om zelf compost te maken. Deze vormen een ideale voedingsbodem voor het bacterieleven die de compostering enorm versnellen. Geen extra zware handelingen, maar eenvoudig uitstrooien over de composthoop , in de compostbak of over de borders.


Juist voor het winterklaar maken van de tuin kan eenvoudig Compostmaker worden ingezet voor . Nederlandse winkels overzichtelijk op een rij, waardoor u eenvoudig kunt vergelijken en de beste koopjes kunt vinden.

Deze pagina toont compostbak folder aanbiedingen per categorie , bij winkel Intratuin. U klikt of zoekt zelf de aanbiedingen bij . Wilt u uw eigen compost maken en bent u op zoek naar een kant en klaar compostvat ? Bekijk snel het diverse aanbod compostvaten op Tuinexpress. Deze tips kunnen ervoor zorgen dat het composteren vlotter en sneller verloopt.


Wie een tuin heeft kan bijna niet zonder een compostbak voor het verwerken van tuin- en keukenafval. Deze handige houten bak kan 4liter compost verwerken en dat met een klein grondoppervlak van slechts bij. Composteringssystemen zoals de wormenbak, compostbak , composthoop en compostton.

Recyclen van organisch tuin- en keukenafval in een bak met quasi onbeperkte levensduur, vervaardigd uit gerecycled plastic afval. Kan het nog milieuvriendelijker? Met twee of drie compostbakken naast elkaar kan je het composterend materiaal makkelijk van de ene . Op het balkon heb je over het algemeen geen ruimte voor een dergelijke container dus zul je kleiner moeten denken, je kunt bijvoorbeeld een oude vuilnisbak of emmer gebruiken als compostbak. Belangrijk is, net als in de tuin, dat de bovenkant afgesloten wordt met een deksel.


Als je emmer of bak deze . Wij, bij Intratuin Amsterdam, drinken in ieder geval graag een bakkie. Ook voor in de compostbak zijn gemalen koffieresten ideaal. Het stikstof zorgt ervoor dat het groenafval sneller verwerkt wordt tot compost.


Er zijn verschillende systemen voor composteren mogelijk, je kunt een open composthoop maken of een composthoop in een bak, kuil of vat. Dus ik heb voor euro een doosje wormen gekocht en deze losgelaten in mijn compostbak. De compostbak begon natuurlijk langzaam steeds voller te raken en het zag er niet naar uit dat er al compost was ontstaan onderaan.


Amma ik heb laatst bij intratuin moestuinaarde gekocht. En nadenken of je geen compostvat kan zetten in de tuin, of een plek hebt om een composthoop te maken. Een compostvat of hoop stinkt niet dus dat betreft hoef je je daar geen zorgen om te maken. Goede compost is gemaakt van zoveel mogelijk verschillende ingrediënten: mijn compostbak met tuin- en keukenafval. Compost van alleen maar blad bijvoorbeeld geeft maar één soort voeding en daar zullen je planten niet zo blij mee zijn.


Jij eet toch ook niet elke dag alleen maar broo toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts