maandag 9 maart 2015

Bloeiende struiken

Bloeiende struiken zorgen met een minimale verzorging jaar na jaar weer voor heel veel bloemen. Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. Ontdek de betere soorten!


Deze groep vertoont een enorme variatie. In principe zijn alle heesters bloeiende planten, maar slechts een deel daarvan is spectaculair genoeg om als sierheester in de tuin te dienen.

Het is mogelijk om met heesters het hele jaar door bloei in de tuin te hebben. Maar wat zijn heesters eigenlijk? Dit zijn winterharde, houtige planten die vanaf de bodem vertakken.


Heesters en struiken onderscheiden zich van vaste planten omdat ze niet bovengronds afsterven in de . Er zijn tal van bloeiende struiken die prachtig bloeien in de lente. Lees hier alles over de mooiste lentebloeiers. Alle heesters en struiken zijn tuinplanten die verhouten en uitbundig bloeien.


Er zijn bladverliezende soorten die in de winter kaal zijn maar uitbundiger bloeien.

Coniferen en bladhoudende heesters blijven in de winter groen. Een heester of struik wordt veel solitaire gebruikt in de tuin. U kunt ook een heester gebruiken . Wil je een tuin waar je het jaar rond van kunt genieten zonder veel werk, plant dan struiken. Eronder kun je bloembollen, vaste planten of bodembedekkende siergrassen kwijt.


Een mooi overzicht van sierheesters en struiken die in november bloeien. De soorten struiken als najaarsbloeiers komen uit de plantengids van Tuinadvies. Meer ideeën over Struiken, Viburnum opulus en Hagen. Wie op zoek is naar een struik die vroeg bloeit of zelfs in de winter al begint, heeft genoeg keus.


Geuren groenblijven geel, roze, rood. Er is genoeg te beleven! ABELIA - behoort tot de Kamperfoelie familie (Caprifoliaceae) , bloeit rijk en lang met kleine trechtervormige tot buisvormige bloempjes. Ruim aanbod en scherpe prijzen. In Zuid-Limburg op enkele boshellingen, in de Achterhoek, in Overijssel en vooral ook in de duinen is de Meimaand de maand van de struiken.


Paleis Het Loo gemaakt door TripAdvisor -leden. Elaeagnus ebbingei of Olijfwilg is een groenblijvende heester met glanzend groen blad met een opvallende zilvergrijze onderzijde.

Deze winterharde sierheester met opgaande groei kan solitair geplaatst worden maar is ook zeer goed als haag aan te planten. Met deze struik gaat het bijna altijd goed. De compacte struik bloeit uitbundig van de late winter tot in de lente.


De witte tot roze bloemen ontwikkelen zich tot zwartblauwe bessen. Nieuw blad is bronskleurig. De struik wordt l tot l ,meter hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts