donderdag 26 maart 2015

Snoeien sering

Sering snoeien doe je voor een mooie bloei. Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien. Snoei sering direct na de bloei. Niet bepaald het ideaalbeeld voor de kleine tuin.


Maar als u dat wilt kan de gewone sering door snoeien heel . Je plukt dan de bloemen en tegelijkertijd snoei je.

Seringen kun je het best snoeien tijdens de bloei. Prachtige toortsen kunnen in de kleuren wit, roze, lila en paars verschijnen. Het zijn krachtige groeiers en als u niet oppast kan de plant snel uitgroeien tot een enorme struik. Het snoeien van de plant is hard nodig. Als u de sering snoeit , zorgt u ervoor . De sering snoei je 2x per jaar.


Na een aantal jaren is dat kleine struikje uitgegroeid tot een monster van een hoge struik en soms een sta in de weg. Veel mensen vragen ons hoe je een sering snoeit en of ook de uitgebloeide bloem moet worden .

Syringa regelmatig snoeien : het is niet nodig om de seringen takken of twijgen elk jaar te snoeien. Indien het toch nodig blijkt dan snoeien we altijd kort na de bloei. Wel is het raadzaam iedere jaar, kort na de bloei, de uitgebloeide bloemen te verwijderen.


Zo gaat er geen energie naar de zaadvorming . Geurige, kleurige seringen zijn eenvoudig te kweken in de meeste gebieden. Of je sering nu een struik of een kleine boom is, ze moet regelmatig worden gesnoeid om een gezonde vorm en grootte te behouden. Houdt er bij deze vorm van snoeien rekening mee, dat een sering in het voorjaar bloeit op de scheuten die in het voorafgaande jaar zijn gevormd.


Om verzekerd te zijn van een uitbundige bloei dien je deze jonge scheuten zo veel mogelijk aan te houden. Verwijder wel oud en dood hout. Dan krijg je een mooie, volle struik . En net als de ligustrum kan je ook een sering uitstekend snoeien.


Een sering is familie van de gewone Ligustrum die je veel als haag ziet. Doe dat direct na de bloei maar nu kan ook alleen heb je dan dit voorjaar geen bloemen. Zelfs een zeer oude sering met dikke takken en al echt stammen kan je zonder risico tot een . Als je tijdens de bloeiperiode eind mei een tuin voorbij wandelt hoef je ze zelfs niet te zien staan want jouw neus zal de aanwezigheid van de heerlijk geurende seringenstruik gelukkig wel verraden. Doet het goed op een zonnige plek. Wanneer en hoe hoge- en dwergseringen snoeien.


Op deze manier kun je de grootte van de sering onder controle houden.

Het is beter om jaarlijks te snoeien , dan jaren niets te doen. Als je hard terugsnoeit na jaren van achterstallig onderhoud heeft de plant het moeilijk en ook de vorm van de plant is dan niet meer mooi. Bovendien gaat zo een rigoureuze snoei ten koste . De struik verdraagt snoei goed. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de struik bloeit op oud hout.


Alle takken die je snoeit zullen datzelfde jaar niet bloeien. Het is mogelijk om een muur te laten begroeien met Ceanothus, hiervoor moet je hem dan wel in vorm . Wij raden u aan een sering in ieder geval één keer per jaar te snoeien. Deze verjongingssnoei kunt u het beste uitvoeren in oktober.


Direct na de bloei in april en mei kunnen de mooie witte of paarse bloemen een dor aanzien krijgen. Mocht u van de dorre bloemen af willen, kunt u de sering ook vlak na de . Let op als je een sering gaat snoeien , want hij maakt altijd meerdere nieuwe scheuten. De zomersnoei is eenvoudig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts