maandag 16 maart 2015

Schelpen terras aanleggen

Hoe dik moet grind of split liggen? Schelpen in de tuin zijn een leuke aanvulling. Ze geven slingerpaden, terrassen en borders een speels effect. Maar wat doen schelpen met de bodem?


In plaats van schelpenzand , kun je ook kiezen voor Noordzeeschelpen.

Die zijn ideaal om paden in de tuin mee aan te leggen. Strooi ook wat gebroken schelpen in de border: ze weren slakken en geven langzaam kalk af aan de bodem. Dat laatste is weer goed voor kalkminnende planten zoals buxus, . Afbeeldingsresultaat voor schelpen terras aanleggen. Een natuurlijke manier van het aanleggen van tuinpaden. Zelf drainage aanleggen.


Onder een vlonder kan u namelijk echt enorm veel water opvangen, bij een dichte stenen terras gaat dat immers niet! Een terras is een open zitplek in een tuin, voorzien van een verharde ondergrond.

Voor de stevigheid wordt onder een terras meestal een dikke laag straatzand of aangestampt puin gelegd. Boomschors, schelpen of houtsnippers zijn juist bij uitstek geschikt voor verharding in een natuurlijke tuin. Maak je eigen schelpenpad met de schelpen van steenvoordeel.


Voordelen van halfverharding. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap en meer aangeboden en gezocht. De beste sierbestrating van nederland. De schelpen van excluton zijn natuurlijke schelpen van 8-16mmm groot.


Paden en terrassen kunnen . Wilt u weten hoe u een terras moet aanleggen ? Gebruik ons stappenplan. In de onderstaande handleiding lichten wij twee terras soorten toe. Het aanleggen van een stenen terras met tegels, keien of klinkers en het aanleggen van een terras met grind of schelpen. Doe het zelf en werk de zes onderdelen stap voor stap af. Ook als particulier kunt u bij ons terecht voor: Zand.


Onze schelpen kunt u verwerken als bodembedekking, in tuinpaadjes of als natuurlijk isolatiemateriaal.

Hier vindt u tips om bij het aanleggen van uw terras of tuinverharding rekening te houden met het milieu. U kunt nieuwe tegels kopen of tweedehands. Nog milieuvriendelijker is een pad van schelpen of boomschors.


Welke bestrating past bij uw tuin? Bekijk onze keuzehulp Sierbestrating. Bestrating door een vakman van GAMMA laten leggen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts