donderdag 19 juli 2018

Zandbak maken in de grond

Zou zelf een zandbak willen maken voor mijn kinderen. Ik dacht aan meter op 4. Hoe begin ik hieraan, welk hout gebruik ik, afwatering, prijs? Iemand ervaring hiermee?


Om het deksel te maken , leg je twee of drie planken op enige afstand van elkaar op de grond.

Belangrijk is dat deze planken qua breedte gelijk zijn aan de zandbak. Zorg er daarnaast voor dat de twee buitenste planken op eenzelfde afstand van elkaar liggen als de totale lengte van de zandbak. Handleiding hoe je zelf een zandbak maakt van hout.


Bouw zelf een mooie zandbak voor de kinderen met onze stap voor stap doe het zelf klustip. In wat voor grond plaats je de bak? Als je bijvoorbeeld direct bij een kleilaag zit dan heb je snel een plas water in je zandbak.


Het water kan niet weglopen in de klei en van andere punten loopt het naar je zandbak (omdat het het laagste punt is of omdat het water daar het gemakkelijkst heen loopt).

Mijn schoonbroer heeft er eentje in de grond gemaakt, aan de rand van zijn terras. Vind ik eigenlijk handiger dan een . Gun je kinderen het plezier van een zandbak en maak er zelf een! Een zandbak maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.


Met deze klus maak je meteen. Als je een hogere zandbak wil maken, dan die in het voorbeel gebruik je gewoon meer vloerplanken. Zorg ervoor dat de ondergrond mooi vlak is zonder puntige voorwerpen. Plaats een beschermfolie . Bedenk ook als je kinderen groter zijn wil je misschien op die plek iets anders zetten en als je dan een ingebouwde zandbak hebt! In de grond kan je ook geen planken gebruiken om de bak van te maken , je zou dan al aan beton moeten denken, maar dat is natuurlijk ook geen optie.


Een rand voorkomt dat speelzand zich vermengt met grond en vuil buiten de bak. Kijk goed welke kinderen gebruik gaan maken van de zandbak. Als de rand van de zandbak hoog is, kunnen hele jonge kinderen (tot ongeveer jaar) er moeilijker in. Kies bijvoorbeeld voor grof rivierzand waarop je stoeptegels legt. Op deze manier kan het water goed worden weggevoerd.


Met een kant-en -klaar bouwpakket van KARWEI ben je zo klaar.

Zelf bouwen kan natuurlijk ook. KARWEI neemt de klus stap voor stap met je door. Speelgoed is niet meer wat het geweest was. Met al die computerspelletjes zitten onze kinderen vaker en vaker binnen. Misschien zet een toffe zandbak ze wel op andere gedachten?


Hiervoor leg je dus best een worteldoek en geen plastiek of gewone ondergrond. Als je geen worteldoek legt, komt er water in de zandbak. Je kan ook voor een ander soort afwatering zorgen: enkele gaten maken in de zijkant of via een buis. Dit kan handig zijn als je zandbak op het terras staat, maar een . Wij hebben een zandbak zonder ondergrond gekocht, maar die ondergrond zelf gemaakt met van die soort veranda platen (hout) en daarover een worteldoek.


Die veranda platen zodat het toch vocht doorlatend is. Je eigen houten zandbak maken is natuurlijk veel leuker dan een zandbak kopen. In dit artikel vertellen we exact hoe jij een leuke simpele zandbak kan maken. Denk hierbij aan vocht en vorst welke schadelijk kunnen zijn voor je houten zandbak als deze direct op de grond zou rusten.


How-To Build a Sandbox - The Home Depot - Duration: 4:05. De volgende stappen vormen de basis voor het maken van een zandbak : 1. Maak van vochtbestendig hout een frame voor de zandbak. Deze komen in de grond en zorgen ervoor dat de zandbak op zijn plaats blijft. Er zijn veel verschillende vormen zandbakken: je kunt zelf een zandbak maken , denk bijvoorbeeld aan een zandbak van hout. Onder deze pergola kun je een mooie zitplek maken zodat je heerlijk kunt genieten van jouw boek.


Het is belangrijk dat je bij de aanleg van de tuin rekening houdt met de ondergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts