vrijdag 6 juli 2018

Papegaai plant

De meerjarige papegaaiplant wordt ook wel zijdeplant genoem en behoort tot de familie der zijdeplantachtigen. Papegaaiplant (Asclepias syriaca). De vuitstgrote rode bloementrossen verspreiden een sterke, vruchtige honinggeur.


Een plant die je hebt voor het mooie stevige blad en stengels en voor de mooie bolvormige bloeiwijzen. Maar ook de zaaddozen hebben een decoratieve functie.

Ik hang er altijd een stel aan de rand van een schaal. Zowel de bloem als de vrucht zijn bijzonder. Strelitzia of de paradijsvogelbloem. Een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. Deze prachtige planten komen van oorsprong uit Zuid-Afrika.


Hij komt aan zijn bijnaam door de vorm en kleur van de bloemen. Deze exclusieve kamerplant behoort tot de . De afwisselend geplaatste bladeren zijn in twee rijen geplaatst.

Mmm, zou er niet in misstaan. Ik heb ff nagespeurd en hij maakt uitlopers. Door in een metselkuip te planten voorkom je dat ie door de hele border gaat. Is hier een oplossing voor?


Clianthus puniceus (Engels: kaka beak, Maori: kōwhai ngutukākā) is een houtige , peuldragende struik, die endemisch is op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland. De plant draagt opvallende clusters rode bloemen. Deze bloemen lijken op de snavel van de kaka (Nestor meridionalis), een Nieuw-Zeelandse papegaai. De paradijsvogelbloem is afkomstig uit Zuid-Afrika. In België en Nederland kan de paradijsvogelbloem in de gematigde of warme kas worden gekweekt.


De bloemen worden graag door insecten bezocht. Aan een teveel aan vocht in de winter . Van Psittacus (= papegaai ). Bontkleurig als een papegaai. Vriesea -a (Mattenkloppertje) ptarmic.


Een oude plantennaam voor een plant die deed niezen. Achillea - (Wilde bertram), Aster ptarmicoides, Chrysanthemum ptarmicaeflorum (Zilverbladige tuinchrysant) pteracanth.

Sierlijk opstaande, oranje schutbladen met twee of drie blauwe kroonbladen staan als een fiere hanenkam op een grijsgroene bloemschede. Wie zou nou niet een kuip met een paradijsvogelbloem willen hebben? Zelfs het overwinteren hoeft geen bezwaar te zijn.


Ik zoek zaadjes (of een stukje plant ) van Asclepias syriaca of ook wel Parkietjes vrucht. Groothandel parrot plant uit Goedkope parrot plant Loten, Koop van Betrouwbare parrot plant Groothandelaars. Deze lijst met giftige planten en bomen is niet compleet. Als een boom of plant hier niet bij staat, wil dat niet zeggen dat die desbetreffende boom of plant niet giftig is.


Ons advies is: wanneer je niet zeker weet of een plant of boom giftig is of niet, niet aan je papegaai geven! Hierna volgt een lijst met veel voorkomende giftige . Vogels en uw kamerplanten. De Dennis spreek CD De Dennis spreek CD is een zeer goede methode om uw vogel goed te leren spreken.


Het komt vaak voor dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts