woensdag 25 juli 2018

Dieffenbachia druppels

Voorkom aanraking met het sap van deze plant. Raadpleeg een arts bij inname of aanraking met een open wond. Het sap is niet dodelijk voor mensen en ook bij dieren leidt het zelden tot de dood. Pas op met huisdieren en kinderen.


Er zijn al meerdere ongelukken met deze plant gebeurd. De laatste tijd komt er steeds een druppel vocht uit de bladeren van mijn dieffenbachia.

Dit heb ik wel vaker geha maar nooit zoveel. Aangezien het vocht giftig is ben ik hier niet zo blij mee. Ik heb hier twee honden en een klein kind rond lopen. Is er wat tegen te doen? Daar wordt het water vervolgens verdampt door de huidmondjes.


Normaliter is dit proces in evenwicht maar indien de wortels meer water opnemen dat de plant kan verdampen wordt de worteldruk te hoog. Hierdoor krijgt het water niet voldoende tijd om te verdampen maar zal meteen als druppel naar . Dit is al vaker gebeur maar ik wil toch wel graag van jullie weten hoe dit komt. Een reputatie die ze vooral dankt aan haar bescheiden maar niettemin fraai gekleurde bladeren.

Verzorging en onderhoud vergt ook wel wat kennis, maar vooral de unieke bladeren zijn geweldig. De bladeren worden steeds geel. Nu zag ik sinds kort dat er aan de onderkant van de bladeren, op de bladnerf van die plakkerige druppeltjes zitten. Het eindpunt van het blad krult hier. Dieffenbachia Vraag - PlantPlezier.


Het grote blad heeft daarnaast een luchtzuiverende werking. Deze plant hoort net als de Aglaonema en . Let op: sommige exemplaren scheiden via de bladeren druppels met een plakkerige substantie af, guttatie genaamd. Elk blad heeft een unieke tekening met groengele strepen en stippen. De plant is luchtzuiverend. Een dieffenbachia , dacht hij.


Een paar druppels van het melkachtige sap op de tong van een onwillige slaaf zorgde voor urenlange, verstikkende benauwdheid. Weer voelde hij die duistere, smerige beroering in zijn lendenen. Het leek of het slechte ding hem probeerde te lokken.


Niemand komt ooit over deze drempel, . De belangrijkste decoratie. Bij een goede verzorging kan je jaren plezier hebben van deze plant. In de winter gaat hij een beetje in rust, dus let op dat je dan ook de watergift een beetje aanpast.


Het blad moet ook worden schoongemaakt met een vochtige doek en een mengsel van niet-alcoholische bier met water om ze werd niet gevormd grijs plaque en vlekken uit gedroogde druppels water.

Verkleuring blad tips - de beste indicator van onjuiste water geven. Als ze geel en droog - de plant is niet . Regelmatig water geven, de kluit mag niet uitdrogen. Alocasia gaat graag mee onder de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts