dinsdag 10 juli 2018

Voorjaarsbloeiers vaste planten

Voorjaarsbloeiende planten bloeien vaak met gele bloemen. Heesters en vaste planten die in de winter en vroege lente bloeien, zijn uiterst welkom in de tuin. Het is een select gezelschap en als ze ook nog geuren zijn ze absoluut onmisbaar.


Hun bloemen komen het beste uit tegen een donkerder achtergrond: een groene . Onmisbare voorjaarsbloeiers voor kleur in maart.

Wat is er allemaal te zien in de tuin in maart? Welke planten zijn nu op hun best? Zo ontdek je beter welke voorjaarsbloeiers al aanwezig zijn en waar het nog ontbreekt aan lenteplanten.


Het is opvallend dat gele en oranje bloemen in deze tijd van het jaar sterk overheersen. Denk dan aan de Primula, het Madeliefje, de schoenlappersplant en de wolfsmelk. Het nieuwe leven straalt je al tegemoet.


De eerste voorjaarsbloeiers laten hun frisse groene neuzen al weer zien. Lijst van de vaste planten die in het assortiment van de meeste tuincentra zijn opgenomen!

Een groot geslacht met zowel voor- als najaarsbloeiers. De voorjaarsbloeiers blijven laag en zijn voornamelijk wit van kleur. Het voorjaar vraagt om bloeiende vasteplanten. Na de donkere dagen knap je op van de kleurige voorjaarsbloeiers in blauw , geel wit, en rood en oranje. Heel geschikt als borderplant is de Arabis.


De Arabis is een lage vaste rotsplant die vele volksnamen heeft gekregen, zoals Randjesbloem, Rijstebrijplant en Begijntjes. Het zijn vaste planten , die ieder jaar terugkomen. Ze zijn niet alleen schitteren maar bloeien ook vroeg.


Je kunt ze niet alleen gebruiken in de borderrand . Tal van planten profiteren van de eerste zon en warme dagen om ons hun bloemenpracht te tonen. Nu de loofbomen en struiken nog niet in blad staan profiteren ook tal van planten in de halfschaduw om reeds op dit vroege tijdstip te bloeien. VASTE PLANTEN : voorjaarsbloeiers , lentebloeiers. Het tuinseizoen is weer begonnen en de vaste planten komen boven de grond. Tussen de prille bladeren zijn zelfs al de eerste kleurige bloemen te zien.


Deze vroege voorjaarsbloeiers brengen een vrolijke lentesfeer in de tuin. Vele voorjaarsbloeiers groeien uit bollen of knollen en worden tot de wilde planten gerekend. Wie ze vroeg koopt en spoedig.

Hier plant men de vroege, kleine bloeiers tussen vroeg bloeiende vaste planten , zoals tulpen en hyacinten tussen zomer- en herfstbloeiers onder de vaste planten. APARTE VOORJAARSBLOEIERS. Verleden jaar bezocht ik met Groei en Bloei een tuin in Gelderland. Daar zag ik voor het eerst de CYNANCHUM ascyrifolium.


Staat graag ik de zon of lichte schaduw en is . De keuze aan vaste planten is de laatste jaren flink veranderd en uitgebreid. Maak een mix van voorjaarsbloeiers , zomerbloeiers en herfstbloeiers zodat de border drie seizoenen lang kleur heeft. Vaste planten kunnen een belangrijke rol spelen in allerlei tuinstijlen. Winter- en voorjaarbloeiende struiken zijn de Viburnum tinus, de Hamelis of Toverhazelaar, de Chimonanthus praecox (Meloenboompje) en de Stachyurus praecox of staartaar. Een prachtige winterbloeiende vaste plant is de Helleborus.


Ontdek de geur van frisse voorjaarsbloeiers , bewonder een jong blad dat zich ontrolt, een bloem die staat te pronken op haar ranke steel, dauwdruppels fonkelend als groene parels. Dit is ook een hele goede bijenplant. In tegenstelling tot één- of tweejarigen blijven vaste planten jaren op dezelfde . Cyclaam (Cyclamen) is een geslacht van vaste planten uit de sleutelbloemfamilie of volgens het APG II-systeem uit de familie Myrsinaceae.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts