maandag 30 juli 2018

Fruitvliegjes plaag 2016

Ze komen in groten getale en terroriseren huis en haard: fruitvliegjes. Ondanks alle inspanningen, is een plaag niet altijd te voorkomen. Wat betekent dat het einde van de zomer in zicht is, de dagen langzaamaan korter worden en er ongetwijfeld . Lydia Smelt zich af op NPO Radio 2. Of dit werkelijk zo is, kan Bregje Wertheim, fruitvliegjesexpert en professor in de evolutionaire psychologie, niet met zekerheid zeggen.

Niemand houdt bij hoeveel . Nu zag ik er vandaag ook weer twee fruitvliegjes , meteen de keuken uitgesopt en fruit in de koelkast gezet. Maar de tips van de vallen houd ik even in mijn achterhoof voor als het nodig is. Fruitvliegen komen op etensresten en overrijp fruit af.


De vrouwtjes fruitvlieg zoekt hier de ideale plek om haar eitjes te leggen. Ze legt dan in korte tijd heel veel eitjes. Een fruitvliegen plaag is dus snel geboren.

Wat ook de plaag bevordert is dat de levenscyclus van de fruitvlieg , in de juiste omgevingstemperatuur, erg kort . Hoe bestrijd je fruitvliegjes effectief? Hier lees je de tips om van fruitvliegen af te komen. Miljoenen kleine vliegjes belagen sinds een paar weken een hoge flat in Rotterdam-Ommoord. Ze heten dan misschien fruitvliegjes , maar ze komen net zo goed op andere voedingsmiddelen af.


Zo zijn frisdrank, fruitsappen en . Klein scheutje afwasmiddel erbij en je kunt er bijna bij blijven staan om de eerste fruitvliegjes te zien sneuvelen. Als je last hebt van fruitvliegjes zet je gewoon een kopje met een scheutje azijn neer met daarin een paar druppels afwasmiddel. Ik had van de week last van een ware fruitvliegjes plaag. Hoe komen fruitvliegjes binnen en hoe kom je weer van ze af?


Het zijn misschien maar kleine beestjes, maar als u de vliegjes hun gang laat gaan, heeft u al snel te maken met een ware fruitvliegjes plaag. Vooral met warm aanhoudend weer kunnen fruitvliegjes zich snel vermenigvuldigen en zit u al snel met honderden vliegjes opgescheept. Lees de tips om fruitvliegjes te bestrijden.


Latrinevliegen en fruitvliegen hebben bepaalde condities nodig om uit te groeien tot een plaag. Vaak bestaat dit uit een warme, vochtige omgeving met een voedselbron waarin eitjes gelegd kunnen worden.

Bij veel voedselproductiebedrijven zijn deze condities aanwezig binnen de bedrijfsvoering. Van het ene op het andere moment zijn ze er opeens weer, fruitvliegjes. Hun larven hebben dan meteen een voedzame omgeving. Aangezien die larven ook weer uitgroeien tot volwassen vliegjes en ze zich in snel tempo . Hoe kan je de kleine beestjes weren en bestrijden ? Misset Horeca zette een aantal tips op een rij.


Lifehack Zelfs de properste keukens krijgen al eens met fruitvliegen te maken. De beestjes moeten er maar even vertoeven om er eitjes te leggen (tot 5per keer). Dan blijf je achter met een serieuze plaag die pas verdwijnt na verwoede poetspogingen. Hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om je . Als u de eerste fruitvliegjes ziet vliegen is het noodzakelijk dat u direct actie onderneemt.


Dit soort vliegen plant zich vliegensvlug voort, en u heeft al snel met een fruitvliegjesplaag te maken. Voorkomen is beter en goedkoper dan bestrijden. Met het oogsten van fruit kan uw huis besmet raken met een plaag van fruitvliegen. Het lijkt vaak zo dat ze ineens uit het niets tevoorschijn komen.


Hier leggen ze hun eitjes omdat er veel gistcellen aanwezig zijn. De fruitvliegjes gaan met name op rottend en overrijp fruit zitten. De vliegjes vermenigvuldigen zich razendsnel.


Zo kan één overrijpe banaan al een ware fruitvliegenplaag veroorzaken. Lees hieronder de tips om fruitvliegen te voorkomen en te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts