dinsdag 31 juli 2018

Border tuin

Een border (bloemperk, bloembed of afgeperkte ruimte van tuin ) is een strook grond met een beplanting van vaste planten in verschillende hoogten. Meestal maakt een border deel uit van een tuin en vaak grenst hij aan een muur, schutting of een haag. De beplanting hangt af van de grondsoort, zuurgraa . Heb je een kleine tuin , dan kun je het beste voor planten met een lange bloeitijd kiezen, zoals ooievaarsbek (Geranium).


Planten als pioenen, die maar een paar weken bloeien en relatief veel plaats innemen, passen beter in een grote border. Toe aan nieuwe bloemen en planten in je tuin ?

Maak eerst een goed plan. Beslis welke kleuren je. Ga je een nieuwe tuinborder aanleggen, maak dan om te beginnen een beplantingsplan. In een natuurvriendelijke tuin is de border dus gemengd en bestaat uit heesters, bomen, vaste planten en bodembedekkers.


Ze vormen het karakter en de sfeer in de tuin. Met een gevarieerde beplanting, bijzondere verlichting, nestkasten en ornamenten valt er in elk seizoen wel iets te. Tuinborders zijn bijzonder geschikt om verhogingen in de tuin aan te leggen. Bekijk alle tuinborders op de website en bestel het gewenste model direct.


De borders kunnen op talloze manieren ingeplant.

Een vrolijke border waar alles mag en alles kan, klinkt dat niet geweldig. Heerlijke en bijzondere kruiden uit eigen tuin én een mooie border vol bloemen in één. Vaste planten vormen de basis van de border. Lees hier hoe u een border met vaste planten kunt aanleggen. Volg deze stappen en geniet in het voorjaar volop van je nieuwe border ! Een border die er jaarrond fantastisch uitziet, is minder ingewikkeld om te ontwerpen dan je misschien denkt.


Met een paar tips en slimme trucs krijg jij het ook voor elkaar. Het is het mooist als de sierwaarden van de verschillende planten, zoals bloemen, bessen, verkleurend blad en wintersilhouet, verdeeld worden over . Het geheim van een mooie tuin ? Maar hoe begin je eraan? Professioneel tuinadvies. Bovendien zijn er klussen die je gewoon liever door een professional laat uitvoeren. Persoonlijk onafhankelijk tuinontwerpadvies voor doe-het-zelvers . Veel Nederlanders hebben één of meerdere borders in hun tuin.


Deze vind je zowel in de voortuinen als in de achtertuinen terug. Een border aanleggen lijkt een kwestie van planten neerzetten die jij leuk vindt, en verder niets. Dit is echter niet helemaal het geval.


Als jij lang van jouw border wilt kunnen genieten zijn er.

Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap en meer aangeboden en gezocht. Ontdek en bewaar ideeën over Border planten op Pinterest. Meer ideeën over Tuin kanten, Stoep tuinieren en Rotstuinborders. Een bloemenborder is simpelweg een stukje tuin waarin je allerlei bloemen en planten neerzet.


Met recht een bloemenzee, dus. Vaak is een border een strook in je tuin , aan de zijkant bijvoorbeeld. Of het zijn de twee weerszijden van een paadje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts