woensdag 25 juli 2018

Buxus terugsnoeien

Ik heb net een tuin overgenomen en de buxus is wat verwaarloosd (net als de rest van de tuin overigens ;) ) Kan ik deze terugsnoeien tot op het kale hout? In de beschrijving hier op de site staat van wel. Mijn moeder zegt van niet.


Zou iemand daar advies in kunnen geven voordat ik de heggeschaar erin . Lees hier wanneer en hoe je een buxus snoeien kunt in onder andere de vorm van een haag, bol of kegel. In heel veel tuinen in Nederland zie je wel ergens een buxus staan.

Niet altijd zien deze er goed uit. De bemesting laat te wensen over of het knipresultaat kan stukken beter. Goede voorlichting is derhalve van groot belang.


De uiteindelijke uitvoering moet de buxusliefhebber zelf ter . Snoeien tot op kaal hout. Veel oude grote hagen zakken wat in elkaar als er niet 2x per jaar goed gesnoeid is. Wilt u een haag rigoureus terugsnoeien tot op het kale hout, dan kunt u dat het beste net na de winter doen, begin maart.


Om geschoren vormen en hagen mooi strak te houden zijn snoeibeurten per jaar nodig.

De eerste snoeibeurt rond half juni, na de eerste groeipiek. Het is dan ook een plant met verschillende goede eigenschappen. Het snoeien van de buxus begint al vroeg.


Dit kan tot in de maand maart. Met deze eerste sessie voorkom je het wegsnoeien van de eerste jonge groeischot. Ik heb een buxusstruikje dat nooit gesnoeid is en inmiddels zo groot is dat er gaten in vallen (takken hangen wat naar beneden en je kijkt zo naar binnen). De buxushaag dient minimaal twee keer per jaar te worden gesnoeid.


Hoe vaker de buxushaag gesnoeid wordt hoe compacter en sterker deze wordt. Gebruik voor het snoeien een gewone of een elektrische . Het probleem is, dat deze haag aan de onderkant helemaal kaal geworden is. Veel mensen vragen zich af wanneer en hoe vaak je buxus het beste kunt snoeien. Later buxus snoeien is niet aan te . Hij is mateloos populair bij vele tuinliefhebbers. En dat is natuurlijk niet voor niets.


Het is een makkelijke plant die zich prima leent voor allerlei toepassingen in de tuin. Buxusgigant - snoeien van buxus. Voor je het weet trim je te kort of te ongelijkmatig en staan de haagjes van de buren er vele malen strakker bij.


Daarom helpen wij je graag een handje.

Niet letterlijk natuurlijk, want het buxus. De buxus snoeien in juni is belangrijk voor een volle haag of struik. Hoe je deze snoei precies in moet richten, lees je in dit artikel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts