woensdag 10 januari 2018

Lieveheersbeestjes bijten

De kans dat je er iets van merkt is vrij klein, maar bij kleine kinderen is de huid niet zo dik, dus wellicht voelen ze het wel. Het oppaken van dieren, en zeker zulke kleine en toch wel kwetsbare zoals lieveheerstbeestjes is naturlijk altijd af te raden. Moet je voorstellen: Loop jij door de supermarkt, en heb . Ooit heb ik gehoor dat groene lieveheersbeestjes lelijk bijten.


Deze beestjes kunnen een allergische reactie veroorzaken, vertelt dokter Carol Cooper.

Alle lieveheersbeestje kunnen bijten , maar de harlekijnlieveheersbeestjes zijn groter en bijten vaker. De harlekijnvariant komt in Nederland ook . Ik had een week geleden een lieveheersbeestje op mijn hand en een halfuurtje later had ik een beet op mijn hand. Precies op de plek waar het had gezeten.


Iedereen zegt dat dat niet kan, maar ik blijf volhouden. Beste Billie, Hoewel lieveheersbeestjes geduchte rovers zijn die o. Tegenwoordig symbool tegen zinloos geweld vanwege zijn vermeende vreedzaamheid.

Lieveheersbeestjes kunnen gevoelig bijten , maar dat weet bijna niemand. Ook niet dat er negenenvijftig soorten lieveheersbeestjes in ons . Sommige soorten zijn zeer beken omdat ze algemeen voorkomen, bijvoorbeeld het zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata). Veelkleurig aziatisch lieveheersbeestje. Dit is een heel erg variabel insekt, die van bleekrood via oranje tot dieprood en zwart gekleurd is en bleek zwarte, zwarte of rode stippen heeft.


Het aantal stippen is eveneens variabel. De meest gangbare vorm is oranjekleurig met zwarte . Ze bijten niet en steken niet en zijn ook niet giftig. De gele vloeistof die ze kunnen afscheiden is wel erg bitter en kan je maar beter van je handen wassen. Je moet het echter wel zelf met rust laten, want het is een . Omdat de veelkleurig Aziatische lieveheersbeestjes een stuk agressiever zijn dan ons inheems lieveheersbeestje kan het voorkomen dat ze je gaan bijten als je ze oppakt. In extreme gevallen treedt een . Doordat hij schimmels eet en vaak van plant verwisselt kan hij de schimmelinfecties zo heel gemakkelijk overbrengen.


Vegetariër Het plantenetende lieveheersbeestje is een beetje een vreemde eend in de bijt. In deze folder vindt u meer informatie over bovenstaande insecten. Sinds gisteren heb ik honderden lieveheersbeestjes in huis.

Hij is vegetariër, dus eet . Overwinterende lieveheersbeestjes richten op zich geen schade aan, en dus kun je niet echt van een plaag spreken. Ik ben er al vrij snel mee opgehouden toen ik erachter kwam dat die krengen kunnen bijten. Het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje rukt op in Europa. Duitse biologen ontdekten een mogelijke reden hiervoor: de Aziatische kevertjes dragen een parasiet bij zich die lokale lieveheersbeestjessoorten doodt.


Daarbij betreft het hier een uitheemse soort die handig gebruikt maakt van haar uitzicht om geen ongerustheid te wekken. Met zo een enorme gelijkenis, wat kan er toch zo gevaarlijk zijn aan de Aziatische variant? De waarheid zal je doen huiveren.


In tegenstelling tot gewone lieveheersbeestjes , bijten de . Wie het het lieveheersbeestje ? Veel mensen vinden insecten, en vooral kevers, maar griezelige beesten. Ze hebben van die rare sprieten op hun kop, van die enge dunne pootjes, En ook hun lijf ziet er vreemd uit. Mensen denken dat ze vast en zeker hard en gemeen bijten. Misschien zijn ze nog wel . Alleen de rode, inheemse, lieveheersbeestjes zijn echt ef.


Deze kevers zijn geïmporteerd uit Azië om in de kassen bladluis te bestrijden. Juist omdat ze zo agressief zijn. Helaas zijn ze ontsnapt en omdat ons klimaat gunstiger is dan ze . Bij gebrek aan luizen eet hij ook andere lieveheersbeestjes -soorten op en doet hij zich tegoed aan vruchten. Als het zo uitkomt bijt hij mensen en hij kan druiven besmeuren met zijn vieze uitscheiding.


Uitkijken dus bij het importeren van biologische bestrijders: ze doen het misschien beter dan we denken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts