donderdag 11 januari 2018

Open tuinen groningen

Een groot aantal van hen zijn lid van één van de afdelingen. Direct naar de beschrijvingen. Hoogezand-Sappemeer en Veendam. Mooie opentuin en kwekerij van vaste planten en siergrassen. Op een oppervlakte van ca 7.

Ook kun je een kijkje nemen bij een kruidenkwekerij. Download hier een overzicht van . Een heerlijk dagje weg begint op de grootste open tuinen site van Nederland. Search for: Bekijk alle tuinen. Bos-, slinger-, vlindertuin of toch iets anders?


In weekenden krijgen tuinliefhebbers de mogelijkheid om de tuinen van een afdeling te bezoeken. Zaterdag en zondag mei zijn we open van 10.

Er staan nog veel Rhododendrons in bloei. Meer dan honderdtwintig van deze . Ter Apeler tuin veelvuldig open voor publiek. Groningen heeft het allemaal.


De tuin is aangelegd in strakke lijnen, met een natuurlijke beplanting. Grote borders in verschillende kleurnuances, met een grote . Open Tuinen Estafette onder meer in Slochteren. Meer informatie over deelnemende tuinen tijdens de landelijke dagen . De meest volledige site met ruim 66. De tuinen zijn zeer divers en liggen in Den Horn, Zuidhorn, Grijpskerk en Lauwerzijl. Op de Hortus, die ruim hectare groot is, bevinden zich een groot aantal heel verschillende tuinen.


Zo is er een wilde plantentuin , een Keltische tuin en een Chinese tuin met een authentiek Chinees theehuis. Jaarlijks wordt hier het evenement Dichters in de Prinsentuin gehouden waarbij bekende en onbekende dichters hun werk voorlezen in de open lucht. Deze ligt achter het Prinsenhof,. De Nederlandse Tuinenstichting organiseert een symposium over tuinen met toekomstwaarde.


Zodoende is er een grote diversiteit aan tuinen te zien in de verschillende bloeiseizoenen.

Wim Bultena uit Meeden is een van de zeker 1. Zijn tuin aan de Verlengde Burgemeester Venemastraat 1a is . Prachtige tuinen en een bijzondere sfeer. Maar bovenal een zeer gespecialiseerde kwekerij met een breed aanbod vaste planten, siergrassen, jungleplanten, varens, kruiden en eenjarigen. Daar passen kleinschalige toeristische activiteiten bij: een zonnig terras, een theeschenkerij, open tuinen , nostalgische winkeltjes en speciaalzaken,.


Via zichtassen en openingen is er veel zicht op dit landschap. De borders zijn zeer uitbundig gevuld met bloemen. De tuinkamers , de pergola en de terrassen vormen een mooi geheel. Hier in Hotel De Marne vind je de beste groene plekjes.


De eigenaren zetten graag hun . Op onderstaande pagina´s vindt u een verslag hiervan. Wandel door de botanische tuin de Kruidhof en geniet van onze thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts