donderdag 25 januari 2018

Wintergroene eik

Deze van nature in Zuid-Europa voorkomende, groenblijvende eik wordt veel aangeplant als sierboom en ter beschutting, vooral in kuststreken. De boom is bestand tegen de zilte zeewind en de luchtvervuiling in de stad. Het opkweken en opvolgen van deze bijzondere eiken is één van de belangrijkste taken op onze kwekerij.


De leiphotinia of leiglansmispel is een bladhoudende en wintergroene leiboom die in tegenstelling tot andere bladhoudende leivormen voortdurend in beweging is. Hiermee bedoel ik dat de . Het blad is stevig , leerachtig en heeft een hulstachtig getande rand.

Mooie wintergroene vormbomen, doen het op de meeste grondsoorten, ook aan de kust. Het snoeien van de Steeneik. Quercus Ilex Cilindervorm.


Photinia X Fraseri Red Robin (Glansmispel) . Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en. Groenblijvende boom kopen? Deze plant heeft nog geen omschrijving.


U kan deze info zelf aanvullen met een MijnTuin.

Voeg toe aan mijn aanbodlijst. Wij leveren deze mooie wintergroene eik. HabitusMiddelgrote (tot m) boom met ovale kroon, eindelijk afgerond. BladOvaal tot ovaal langwerpig, licht gelob donkergroen.


Heb je schoenen die je niet meer draagt? Op Marktplaats zijn ze zo verkocht. Processierupsen: bestrijding eikenprocessierupsen die in massa langs de boomstam kruipen en een plaag vormen. Veel soorten kunnen zich aan verschillende plekken aanpassen.


Verenigde Staten en de Engelse eik Q. De eik staat ook in de volgende lijst van wintergroene. Het leerachtige blad is scherp hulstachtig getan bij oude exemplaren vaak gaafrandig. Resistent tegen zeewind.


Aanbiedingen en Toppers van de maand op Bomen Online - Bomen kopen - Leibomen - Dakbomen - Fruitbomen - Heesters. Sommige locaties vragen ook in de winter om een groen element. Traditioneel komt men dan al snel uit bij coniferen, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kunt u denken aan hulst, steeneik, Portugese laurier of verschillende rhododendrons.


Deze eik blijft inderdaad het gehele jaar groen.

Kurkeik is een bekende groenblijvende eik uit het westelijk Middellandse Zeegebied. De zachte schors is grijsbruin en pas vanaf het vierde jaar voorzien van diepe groeven. Het wintergroene , getande blad is ovaal tot eivormig en . Om te bestellen verlaat u onze website. Shop op Directplant Directplant.


Met een groenblijvende leibomen zorgt u ook in de winter voor beschutting en privacy. Deze keuzegids helpt u bij het kopen van bladhoudende leibomen. Het is een kleinere winterharde eik, maar verdraagt de koude winden wat minder. Boomsoortbeschrijving arboretum De Nieuwe Ooster boombeschrijving.


Kenmerkend is dat de nerven aan de onderzijde van het blad licht behaard zijn. Vroeger waren dit vooral leilinden , maar in de loop van de tijd is men op zoek gegaan naar alternatieven. Een belangrijk deel van dit nieuwe assortiment zijn de wintergroene leibomen. Deze groenblijvende leibomen hebben meerdere voordelen. Indien gewenst kunt u de kroon van de Steeneik zeer goed in model snoeien.


De bladeren van de Steeneik zijn grijs van kleur. De Steeneik is een van de weinige bomen die wintergroen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts