zondag 14 januari 2018

Bloembollen op schaal

Hoe plant je bloembollen in schaal ? Voor het maken van een bloembollen schaal heb je nodig: Een watervaste schaal , aarde en natuurlijk bloembollen! In deze video leggen we uit hoe een schaal met hyacinten wordt opgemaakt. Je kunt natuurlijk ook een schaal met narcissen maken of blauwe druifjes.


Voor de afwerking gebruiken we platmos.

Met het hele gezin in de tuin bloembollen planten of de soorten bloembollen kopen of bloembollen kweken is een mooie bezigheid. Hyacinten in pot - plant de hyacinten in een bloempot of een schaal met verse potgrond. Laat de bloembol iets boven de grond uitsteken. Dek af met decoratief mos of bijvoorbeeld fijne boomschors, zodat de bloempot er meteen aantrekkelijk uitziet. This Pin was discovered by Lotte Hagedoorn.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. De Hyacinthus of Hyacint is een attractieve tuin- en terrasplant. Ze zorgen voor veel kleur in je tuin tijdens de donkere wintermaanden.

Eveneens worden ze gekenmerk. Dan pak je de andere bolletjes en deze bekleed je op dezelfde manier. Bloembollen - Hyacinthus - Hyacint - Arrangement - Glas schaal touw hals 25cm. De hoogste (bijv. narcissen) achteraan en de kleinere soorten vooraan.


Ontdoe de bollen van het zand. Bind een aantal bollen (stelen) bij elkaar en leg ze op een glazen schaal. Dan trekt de stengel niet krom naar het licht. Op een dag zie je de kleur van de bloem door de knoppen heen schijnen.


Weet je dat een amaryllis bol zelfs gaat bloeien als je de bol gewoon op een schaal neerlegt. Een keer per week even minuten dompelen. Opgelet: oasis nooit onderdompelen, maar het water laten opzuigen. Nu zijn er gelukkig wel overal bloembollen te koop om het voorjaar al een klein beetje binnen te brengen. Natuurlijk kun je die bollen gewoon in een potje zetten…en klaar, maar met een paar kleine toevoegingen ziet het er net wat leuker en stoerder uit.


Ik heb een schaal gevuld met mos en . We ontvangen regelmatig vragen over bloembollen. Deze hebben we samen met de antwoorden op een rij gezet.

Staat je vraag er niet bij? Leg voor een speels effect een paar kleine boomwortels tussen de lichtjes en de bollen en steek voor het voorjaarsgevoel een paar fleurige kunstbloemetjes in het mos. Als finishing touch leg je nog een kort hedera rankje langs de rand van de schaal en je originele lente bloemschikking is klaar. Nederlandse winkels overzichtelijk op een rij, waardoor u eenvoudig kunt vergelijken en de beste koopjes kunt vinden. Deze pagina toont bloembollen folder aanbiedingen op trefwoord.


U klikt of zoekt zelf de aanbiedingen bij elkaar op uw eigen . Het voorjaars bloemstuk. Nu staan de bloembollen lekker stevig. Vul de schaal verder op met grind. Zet de schaal direct voor het raam.


Zo kun je elke dag zien wat er gebeurt. Na een week beginnen de bloembollen al uit te lopen. Let er op dat je op tijd water bijvult. Van alle bloembollen is de tulp de bekendste.


Tulpenbollen worden op grote schaal verhandeld en spelen zelfs een rol in de Nederlandse geschiedenis. De plant werd in de Gouden Eeuw in ons land geïntroduceer vanuit Turkije.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts