woensdag 24 augustus 2016

Wintergroene planten schaduw

Wintergroene schaduwplanten. Elke tuin heeft wel plekken waar veel schaduw is, maar waarom zou u daar niet een paar vrolijke planten zetten? Vaste planten die in de winter mooi blijven én niet veel zonlicht nodig hebben. Er is gelukkig genoeg keuze, voor natte en droge plekken. Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten.


Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw.

Een schaduwrijke tuin hoeft niet saai te zijn, er zijn genoeg mooie bloeiende schaduwplanten. Soorten die opvallen vanwege de. Plant daarom ook een aantal wintergroene schaduwplanten : Goudaardbei (Waldsteinia) . Dit soort draagt langwerpig blad met gele, goudachtige stippen.


Hij bloeit met kleine, rode bloempjes, gevolgd door rode bessen, mits het een vrouwelijke plant is. Is de bodembedekker, bladbehoudend en wintergroen of bladverliezend in de winter, de standplaats zon, halfschaduw of schaduw , bloeitij bladkleur en de kleur van de bloemen, de hoogte van uitgroeien en de hoeveelheid planten welke er per mmeter nodig zijn. Gegevens welke altijd bij aanschaf vermeld worden. Ajuga `Black Scallop` (Kruipen Zenegroen).


Standplaats: zon- schaduw.

Aantal planten per m2: 9. Deze Ajuga heeft van alle soorten het donkerste blacompacte groeier. Deze geurende vlinderplant houdt van schaduw of halfschaduw en is geschikt als snijbloem. Een aantrekkelijke, half wintergroene bodembedekker met korte bloemaartjes, die niet te droog moet staan. Veel vaste schaduwplanten blijven overigens ook wintergroen waardoor je tuin er ook in dit seizoen fris en mooi uitziet.


Schaduw geen probleem voor vaste planten. Uitgelicht Een taaiere plant dan de elfenbloem (Epimedium) kun je bijna niet bedenken. Ondanks zijn tere bloempjes en schattige naam is deze wintergroene plant niet van zijn stuk te brengen. Ontdek de wereld van de planten voor de schaduwtuin. Hypericum calycinum (hertshooi).


Van maart tot en met april bloeit deze wintergroene heester met crème-witte bloemen met een zachtgeel centrum. Zet de plant op een beschutte plaats, het liefst tegen een muur. Struiken voor de schaduw of halfschaduw zijn er volop. Budgetplant biedt u een groot assortiment aan groenblijvende bodembedekkers. Bodembedekkers kunnen meerdere standplaatsen hebben, zo kunnen er diverse groenblijvende bodembedekkers in de schaduw groeien.


Kies eens een minder bekende soort. Groenblijvende heesters geven structuur en kleur aan de wintertuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts