donderdag 11 augustus 2016

Mos sedum dak opbouw

Sedumdak – opbouw plat dak. Platte daken daken zijn daken tot circa 10°. Bij een groendak wordt het . De opbouw als platte daken of schuine daken geven wij op deze site aan voor sedumdaken maar de principes gelden voor nagenoeg alle soorten beplanting. Wat zijn de essentiële aspecten voor een sedumdak ?

Verzamelnaam voor sedum -, mos -, gras- en kruidendaken. De begroeiing ontwikkelt zich tot een min of meer ecologisch stabiele plantengemeenschap die zichzelf in stand kan houden met een minimum . Mos sedum opbouw dak pakket. Duurzaam door gebruik van echt substraat. Niet geschikt voor omkeerdak of losliggende dakbedekking.


Dakhelling , - 5° (- ). Ook: vegetatiedak , groen dak , soms: daktuin.

Een groendak is de term voor een dakbedekking waarop een plantaardige laag is aangebracht, d. Het groene karakter varieert van sedum en grassen tot een geaccidenteerde daktuin met struiken en bomen. Laag 5: Vegetatielaag - kleur kiezen. Tijd voor de finishing touch. Die kan bestaan uit mossen , kruiden, grassen, vetplanten… Aan u de keuze.


Groendaktotaal levert 6-soorten en kleuren sedum. Ze bieden capaciteit voor regenwaterbuffering, beperken de opwarming van het dak , en zijn prettig om naar te kijken. Is mijn dak geschikt voor begroeiing? Hoe maak je een groendak of licht tuindak op een bestaand gebouw?


Dit gebeurt via een drainagelaag die in de opbouw gesitueerd is tussen de dakbedekking en de substraatlaag. Een licht vegetatiedak stelt geen bijzondere eisen aan de sterkte van de constructie. Deze lichtgewicht sedumdaken zijn van dermate kwaliteit dat ze vergelijkbaar zijn met normale sedumdaken. Dit betekent dus dat ze ook. Indien een sedumdak minder kilo per momvat of een slechte kwaliteit substraat heeft, zal het sedumdak in een aantal jaar kaal worden en uit mos bestaan.


Een stevige dakbedekking is erg belangrijk als je meer wilt dan alleen wat mossen en sedum op het groen dak.

Het liefst heb je een dan een super-stevige. De opbouw bestaat uit een soort vetplantje in verschillende mooie kleuren die gecombineerd kunnen worden met mos. Het hoog kwalitatieve 1systeem is niet alleen licht in gewicht, maar is ook snel zonder enige vakkennis te plaatsen. De sedumdaken kunnen in principe licht . De detail opbouw van de verschillende lagen in een groendak of sedumdak wordt kort.


Ook zit er in het plan een extensief groendak met mossen en kruiden. Dit kan een intensief groendak voor jou doen. Mossen , vetplantjes en grassen op het dak van een woning – het is ondertussen al een vertrouwd zicht.


Om het hoogst mogelijke rendement uit uw zonnepanelen te halen adviseren wij groendaken en zonnepanelen te combineren. Deze optie is wat betreft opbouw gelijk aan optie en maar dan met een dikkere substraatlaag. Extensieve groendaken of sedumdaken zijn begroeid met mossen , vetplanten en kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts