dinsdag 16 augustus 2016

Amaryllis zonder water

Ik heb een paar weken geleden ook een amaryllis gekocht en deze in een oude weckpot, op het dienblad op onze eettafel gezet. Ik dacht dat deze altijd in de aarde moest, ik vind het al raar dat die hyacinten het zo goed doen zonder water. Leg de bollen eventueel voor gebruik eerst een nacht in een emmer water en leg de bloembollen daarna in . Het is dus een secuur klusje om de bol te waxen, we raden niet aan om dit zelf te doen.


Door het wax-jasje is de bol beschermd en heeft hij geen grond of water nodig. Hij kan zelfs zonder water tot bloei komen.

Op water in bloei trekken is ook mogelijk. Er zijn speciale glazen voor verkrijgbaar, waar de bol in blijft steken terwijl de . Daarnaast kunt u amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de bol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen.


De amaryllis wordt dan op water in bloei getrokken (zie foto). Enkele dagen nadat u de bol op glas heeft gezet, zal het water. Aan de ene kant het bijzondere van een bol die bloeit zonder dat het water nodig heeft.


Het is een fijne plant die je op diverse manieren mooi kunt gebruiken.

Hier een mooie creatie, waarbij de plant geen water meer nodig heeft. In de bol zit zo ontzettend veel voeding dat . Spoel de bol goed af onder de kraan ( de potgrond moet uit de wortels zijn). Ook zo gaat de bol bloeien. Amaryllis maakt het sfeerseizoen extra mooi. Luister iedere zaterdag van 12.


Snij de steel diagonaal af. De plant kan zowel licht als schaduw verdragen. Geplaatst op een bollenstandaard is de gewaxte bol een kunststukje in de huiskamer. Maar door verschillende kruisingen zijn er nu ook dubbel bloemige amaryllis en klein bloemige amaryllis.


De bol komt zonder water tot bloei. Zodra de knop en het blad verschijnen, heeft de amaryllis dagelijks meer water nodig. Snijbloemenvoedsel is niet nodig en ze hebben maar een klein laagje water nodig.


Van bollen heb je nog langer plezier. Deze speciaal geselecteerde bollen hebben genoeg energie in zich om zonder water de bloemen uit te laten komen. Plant hem, met de helft van de bol boven de aarde, in een niet te grote bloempot en zet hem op een warm en licht plekje.


Als de steel gaat groeien, kan je . Net als voor hyacinten, bestaan er voor amaryllissen speciale glazen.

Zorg ervoor dat het water net onder de bol blijft. Plant u de bol in een pot, zorg er dan voor dat de helft van de bol boven de potgrond uitsteekt en rondom de ruimte heeft. Geef in het begin matig water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts