vrijdag 12 augustus 2016

Jasmijn plant kopen

Lees hier over vier verschillende soorten jasmijn. Jasmijn mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken. Er bestaan verschillende soorten . De toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze witte stervormige bloemetjes. De nieuw uitlopende takken krullen langs een gaaswerk of schutting omhoog, gaan zich niet binden aan een .

Lekkere geurende wintergroene jasmijn klimplanten kopen ? Geleverd door eigen bezorgdienst van Tuinplantenwinkel. Boven € 35- webwinkel korting! Deze klimplant biedt een welkom groenblijvend alternatief voor de klimop maar dient wel op een beschutte plek te worden aangeplant.


De bloei begint meestal in juni en duurt tot en met de hele maand juli. De jasmijn is een groenblijvende heester of klimplant. Hij heeft prachtige, geurende, stervormige bloemen die meestal wit of geel zijn.


Een sterke klimplant met een heerlijke geur.

In de Filippijnen is jasmijn de nationale bloem, maar ook daarbuiten is het een internationale beroemdheid. Ze is wereldwijd bekend met bijnamen als Maagd van Orléans, Schone van India en Duce di Toscane. Het bekendst is de connectie met Damascus, waar in goede tijden in elk huis wel een jasmijnplant te vinden is. De Jasminum officinale (geurende jasmijn ) is een slingerende klimplant. Trachelospermum jasminoides.


De geurende jasmijn bloeit rijkelijk. Hij staat prachtig op het terras. Bovendien geeft hij een frisse uitstraling tussen andere gekleurde bloemen in de border of tuin.


In dit artikel belichten we Jasminum officinale of kamerjasmijn , ook wel gewone jasmijn genaamd. Typisch voor deze jasmijn zijn de witte, heerlijk geurende bloemen die de plant vanaf het begin van de zomer tot in de herfst draagt. Kamerjasmijn heeft doorgaans bloemetjes van centimeter groot.


De variëteit Grandiflorum . Deze bladhoudende klimmer bloeit tussen mei en eind september en kenmerkt zich door de heerlijk geurende bloemen. De sterjasmijn is geschikt voor het begroeien van . Ook als de plant bevriest komt hij in het voorjaar weer terug met nieuwe ranken. Prachtige witte geurende bloemen.


Planthoogte bij aankoop.

Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Deze plant laat zich graag het hele jaar zien, maar kan soms even niet beschikbaar zijn. Bloemkleur: sterk fris-zoet geurende bloemen zijn wit van kleur met donkergroen glanzend bla in de winter groenblijvend. Licht: volle zon of gedeeltelijk schaduw. Deze Italiaanse jasmijn is een prachtige wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen.


De stervormige geurende bloemen lijken op jasmijn en bloeien prachtig en rijkelijk van Juni tot September. De plant groeit het best op zuidelijke muur, op lattenwerk of trellis waarbij de ranken zich draaien rond de steun die ze .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts