donderdag 25 augustus 2016

Hoofdluizen

Het is een van de bekendste soorten insecten die parasitair leeft van bloed van de mens en tevens een van de wijdst verspreide soorten. Heb je hoofdluis ontdekt bij je kind? De hoofdluis wordt gezien als een plaaginsect. Onderneem dan direct actie!


Als er hoofdluis aanwezig is, betekent dit dat er ook eitjes van de hoofdluis op het hoofd zitten. Uit deze eitjes, neten genoem komen na enkele dagen ook weer hoofdluizen.

Daarom is het belangrijk dat de neten zo snel mogelijk verwijderd worden. Hoe vind je hoofdluizen ? Bekijk de video voor de instructies. De Luizenradar geeft een indicatie waar in Nederland op dit moment hoofdluis heerst. Vul je postcode in en kom erachter hoeveel hoofdluis er in jouw buurt is . Ze komen het hele jaar voor. Met hun zes poten grijpen de diertjes zich aan het haar vast.


De kleur van volwassen luizen varieert van lichtgrijs tot bruin.

Een volwassen hoofdluis op een netenkam. Een luis is ongeveer millimeter groot en grijsblauw doorschijnend van kleur. Als hij net bloed heeft gezogen, dan is zijn kleur roodbruin.


Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Begin de behandeling zo snel . Ze kunnen zich vooral snel verspreiden onder kinderen. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Hij is grijsblauw of, nadat hij bloed opgezogen heeft, roodbruin van kleur.


Informatie over hoofdluis en hoe hoofdluisvrij te raken. Wat kan ik doen om hoofdluisvrij te blijven? Het hebben van hoofdluis wijst niet op slechte hygiëne, zoals soms wordt verondersteld.


De luizen klimmen met kleine . De kinderen gaan weer naar school en ineens is hij daar weer: de hoofdluis. Hij lijkt terug van weg geweest, maar in werkelijkheid wordt hij door de vele controles simpelweg vaker ontdekt. Het is geen ramp en zegt niets over lichamelijke hygiëne. In het begin van het schooljaar zijn er meer gevallen van hoofdluis.


Op scholen verspreiden hoofdluizen zich makkelijk onder kinderen door het intensieve onderlinge contact. Ieder jaar overkomt het vijftien procent van de kinderen op de basisschool.

In onze webshop vind u voordelige Luizenzakken, Luizenkammen, Luizenspray, Luizenshampoo, Luizencapes, etc. Op deze website vind je alles over en tegen hoofdluis en Neten. Luizen kruipen langzaam rond over de hoofdhuid en de haarwortels. Als u goed kijkt kunt u de luizen vinden. In deze vragen en antwoorden lees je alles wat je weten moet over preventie en behandeling van hoofdluis.


Bij relevante links vind je andere pagina's die informatie aanbieden over hoofdluis. Volgens de nieuwe instructies van het RIVM moeten we bij hoofdluis twee weken lang nat kammen, elke dag. Hoofdluis (pediculosis humanus capitis). Dat gaat niet in ieder gezin en met ieder kind lukken. Welke andere mogelijkheden zijn er?


Ik heb gezocht naar goedkope, makkelijke, gezonde manieren. Haren wassen met zeep Het moet dan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts