vrijdag 26 augustus 2016

Bladhoudende planten

Wintergroene bladhoudende of groenblijvende vaste planten zijn wintergroen in de winter die ook nog eens heel mooi kunnen bloeien. Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Assortiment Wintergroene planten.


Arbutus Unedo Aucuba jap. Variegata Brachyglottis Sunshine Buxus sempervirens. Ceanothus thyrsiflorus repens.

De meeste bladhoudende sierheesters worden geleverd in container. Ze kunnen dus gans het jaar door worden geplant. Ben je op zoek naar soorten of variëteiten die niet in de lijst opgenomen zijn?


Vraag het even via het contactformulier of bezoek ons plantencentrum! Bladhoudende of wintergroene haagplanten zijn ideaal als omlijsting van uw tuin. Ook in de winter behoudt de haag zijn blad waardoor u altijd op iets groens uitkijkt én inkijk kunt tegengaan.


Let ook op de kleur van . Maar wintergroene heesters zijn ook fraai als haag, bol of blok. Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek.

Omdat het blad er aan blijft, zijn deze struiken gevoelig voor vorst en wind. Planten die hun blad niet verliezen behouden ook in de winter het vermogen om bij te dragen aan de zuivering van lucht en het afschermen van gebieden. Ook soorten die het dode blad in de winter. Het behouden van de bladeren bij groenblijvende . De juiste haag kiezen en planten. Haagplanten vind je in verschillende soorten, groottes en planttypes.


Eerst en vooral moet je voor jezelf uitmaken welke haag je wenst. Voor hagen van meter en hoger. De beste bladhoudende hagen Portugese laurierkers en taxus.


Prunus lusitanica is een decoratieve struik die het prima als haag doet, en probleemloos . Er wordt vaak gekozen voor planten die groen blijven in de winter ( bladhoudende planten ), dit in tegenstelling tot planten die hun bladeren wél laten vallen (bladverliezende planten). De keuze voor bladhoudende planten is te begrijpen. Als alle planten in een tuin bladverliezend zijn dan is het winterbeeld van de tuin . De mooi gekleurde bladeren brengen vooral in het najaar en de winter kleur in de tuin, solitair of wanneer ze gecombineerd worden met planten als Skimmia, struikheide of bergthee. Met een groenblijvende leibomen zorgt u ook in de winter voor beschutting en privacy.


Leucothoe axillaris Zeblid . Deze keuzegids helpt u bij het kopen van bladhoudende leibomen. Groenblijvende haagplanten zijn het gehele jaar een beschutting in de tuin.

In de zomer om mooi als achtergrond te dienen of om een speciale sfeer te creeëren, of als tuinafscheiding. Er zijn verschillende soorten opgenomen in ons sortiment. Sinds we de eerste bladhoudende leibomen verkochten jaren terug hebben we onze kweek bijgestuurd en de manier van toepassen geoptimaliseerd.


Bekijk deze aandachtpunten bij aankoop van leisteeneik en het planten van steeneik. Het is voor een succesvolle groei en bloei dus belangrijk deze informatie welke bij de heester of plant geleverd wordt, te lezen en zo veel mogelijk op te volgen. Ver) planten tussen oktober en maart.


De sapstroom is bij de bladhoudende planten , struiken en bomensoorten tussen oktober en maart laag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts