Sering snoeien doe je voor een mooie bloei. Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien. Seringen kun je het best snoeien tijdens de bloei. Je plukt dan de bloemen en tegelijkertijd snoei je.
Snoei sering direct na de bloei.
Maar als u dat wilt kan de gewone sering door snoeien heel . De sering staat bekend als een erg uitbundige bloeier. Prachtige toortsen kunnen in de kleuren wit, roze, lila en paars verschijnen. Het zijn krachtige groeiers en als u niet oppast kan de plant snel uitgroeien tot een enorme struik.
Het snoeien van de plant is hard nodig. Als u de sering snoeit , zorgt u ervoor . De zomersnoei en de verjongingssnoei in oktover.
Houdt er bij deze vorm van snoeien rekening mee, dat een sering in het voorjaar bloeit op de scheuten die in het voorafgaande jaar zijn gevormd. Om verzekerd te zijn van een uitbundige bloei dien je deze jonge scheuten zo veel mogelijk aan te houden. Verwijder wel oud en dood hout.
Dan krijg je een mooie, volle struik . Geurige, kleurige seringen zijn eenvoudig te kweken in de meeste gebieden. Niet bepaald het ideaalbeeld voor de kleine tuin. Of je sering nu een struik of een kleine boom is, ze moet regelmatig worden gesnoeid om een gezonde vorm en grootte te behouden.
Syringa regelmatig snoeien : het is niet nodig om de seringen takken of twijgen elk jaar te snoeien. Indien het toch nodig blijkt dan snoeien we altijd kort na de bloei. Wel is het raadzaam iedere jaar, kort na de bloei, de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo gaat er geen energie naar de zaadvorming . En net als de ligustrum kan je ook een sering uitstekend snoeien. Een sering is familie van de gewone Ligustrum die je veel als haag ziet.
Doe dat direct na de bloei maar nu kan ook alleen heb je dan dit voorjaar geen bloemen. Zelfs een zeer oude sering met dikke takken en al echt stammen kan je zonder risico tot een . Een boomexpert zei dat ik de boom heel kort moest snoeien paraplumodel maar is dat nodig?
Dat zou mij ook wel erg laat lijken om nog te snoeien. Je kan hem het beste na de bloei snoeien ,wat ik zelf gedaan heb is de helft snoeien en volgend jaar de andere helft. Dat is het beste dan heb je volgend jaar nog seringen in de halve boom,en het andere jaar weer de helft.
Het heeft altijd i jaar nodig . Als je tijdens de bloeiperiode eind mei een tuin voorbij wandelt hoef je ze zelfs niet te zien staan want jouw neus zal de aanwezigheid van de heerlijk geurende seringenstruik gelukkig wel verraden. Na een aantal jaren is dat kleine struikje uitgegroeid tot een monster van een hoge struik en soms een sta in de weg. Veel mensen vragen ons hoe je een sering snoeit en of ook de uitgebloeide bloem moet worden . De struik verdraagt snoei goed. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de struik bloeit op oud hout.
Alle takken die je snoeit zullen datzelfde jaar niet bloeien. Het is mogelijk om een muur te laten begroeien met Ceanothus, hiervoor moet je hem dan wel in vorm . Op deze manier kun je de grootte van de sering onder controle houden. Het is beter om jaarlijks te snoeien , dan jaren niets te doen.
Als je hard terugsnoeit na jaren van achterstallig onderhoud heeft de plant het moeilijk en ook de vorm van de plant is dan niet meer mooi. Bovendien gaat zo een rigoureuze snoei ten koste . Wij raden u aan een sering in ieder geval één keer per jaar te snoeien. Deze verjongingssnoei kunt u het beste uitvoeren in oktober.
Direct na de bloei in april en mei kunnen de mooie witte of paarse bloemen een dor aanzien krijgen. Mocht u van de dorre bloemen af willen, kunt u de sering ook vlak na de .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.