dinsdag 30 augustus 2016

Frederik van os

Hij aanvaardde dit ambt op maart van dat jaar met het uitspreken van de rede Het geneeskruid. Verouderde of waardevolle artsenij? Van Os was gedurende twee . Hij was een zoon en leerling van Pieter Gerardus van Os en werkte voornamelijk in de geest van zijn vader.


He was the son and pupil of Pieter Gerardus van Os and worked mainly in the spirit of his father. His grandparents were the painters Jan .

Naarden dat bezet was door Franse troepen. Deze ervaringen leidden tot een aantal schilderijen met militaire onderwerpen. Na deze periode richtte hij zich wederom op zijn specialisme, landschappen met vee. Het betreft een vroeg werk van Mauve, nog in de klassieke stijl waarin hij werd opgeleid.


All manner of studio attributes are shown: drawings of nude models, a painted nocturnal land-scape and some plaster casts. Frederik has jobs listed on their profile. Dit schildersatelier bevond zich in het stadhuis van Haarlem. Alle ingrediënten van een atelier zijn aanwezig: tekeningen naar naaktmodel, een landschap bij .

Graveur, lithograaf, schilder, tekenaar. Guldener in Nieuw Nederlands Biografisch Woordenboek (NNBW). Ook kunt u verwijzingen naar andere kunstenaars aantreffen als het gaat om samenwerking zonder dat er sprake is van een groep(snaam). Dit is bijvoorbeeld het geval bij kunstenaars die gedeelten in . Hij is getrouwd met Maartje van Helden, ze kregen kind.


Naar het Hoogduitsch August Wilhelm Iffland. Verschoor op Genealogie Online. De Heer BR os TENTHAL , vader van Mevrouw WHI G ALL. Jo HAN, bediende van den . Eens heeft men ook, bij het slagten van eenen Os , tot groote verwondering van alle de geenen die er bij tegenswoordig waren, zoo wel als van hun die de zaak onderzogt hebben, gevonden, dat zijne Hersenen versteend waren.


Dezelven waaren zoo hard als een Keijsteen, en niet dan op sommige plekken nog week. OS i Rio de Janeiro blir en riktigt kungligt tillställning. Collectie: Schilderijen van het Rijksmuseum. De kamer werd later de Oudheidkamer op het stadhuis te Haarlem.


Voor een schouw bekijkt een geknielde figuur een passepartout met tekeningen. Links aan de muur hangen verschillende tekeningen met naaktstudies . Zijn grootvader, Jan van Os, was schilder van bloem- en fruitstillevens, evenals zijn tante Maria Margaretha en zijn oom Georgius Jacobus Johannes.

Zijn vader was de beroemde veeschilder Pieter Gerardus van Os. Zoals gebruikelijk in die tijd kreeg de jonge . Zoals toen gebruikelijk was kreeg hij les van zijn vader en specialiseerde zich in het schilderen van dieren, met name paarden. Dat hij daarin succesvol was . Amsterdam (Gemeente Amsterdam) betreft: Elisabeth Cornelia Loncq en Pieter Gerardus van Os - 07.


Voornamen en tussenvoegsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts