vrijdag 26 augustus 2016

Chlamydia besmetting via wc

Chlamydia kan enkel worden opgelopen door contact tussen de geslachtsorganen. Het kan ook door een bezoek in de sauna of via een wc doorgegeven worden doordat deze bacterie heel erg besmettelijk is, het komt niet zo heel vaak voor maar . Sterker nog, heb je één keer seks met een partner met chlamydia , gonorroe of syfilis, dan wordt de kans dat je een soa als souvenir meekrijgt geschat op dertig tot vijftig procent. De besmettingsgraad ligt enorm hoog.


Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kun je in theorie allerlei ziektes oplopen via een vieze wc -bril.

De kans daarop is echter heel erg klein. Om bijvoorbeeld besmet te raken met een infectie, zou het virus aan de wc -bril moeten zitten en dan ook nog eens je lichaam binnendringen. Schurft en schaamluis kun je via een wc -pot krijgen. Zie verder de post van Innovative, herpes kun je wel krijgen via een besmet glas of zoenen, die kans is veel en veel groter dan dat je het via de wc -pot krijgt. If I had a world of my own, everything would be nonsense.


Nothing would be what it is, . Hoe besmettelijk is chlamidia? Meer resultaten van forum.

Waar krijg je nou wel een SOA van en waarvan niet? Wel kun je via je vinger een soa uit zijn anus overbrengen op je eigen vagina, piemel of anus als je die niet tussendoor wast. Pijpen en beffen: Bij een oraal sekscontact waarbij geen sperma of (menstruatie)bloed in de mond is gekomen, is de kans dat je besmet raak met het hiv virus zeer klein. Een seksueel overdraagbare aandoening, of een geslachtsziekte zoals ze vroeger werden genoem wordt, zoals de naam zegt, meestal overdragen via seksueel contact. En slechts uitzonderlijk via toiletbrillen, gemeenschappelijk gebruik van handdoeken, een bezoek aan een zwembad of contact met besmet bloed.


Een SOA, of Seksueel Overdraagbare Aandoening, is een aandoening die, zoals de naam al zegt, wordt overgedragen door seksueel contact: via sperma, blo. Tijdens onveilige seks (zonder condoom) kan de besmette lichaamsvloeistof in contact komen met ander slijmvlies en kunnen virus- of bacteriedeeltjes daarin doordringen. Je krijgt het ook niet via een hoestbui, insectenbeten of een vieze wc - bril.


FABEL: Je kunt een soa krijgen door op een vieze wc -bril te gaan zitten. FEIT: Een soa is alleen overdraagbaar via contact tussen slijmvliezen en lichaamsvloeistoffen. FEIT: Ben je besmet met hiv of herpes, dan zit je daar voor de rest van je leven aan vast. Deze soa is zeer besmettelijk en overdraagbaar door elke vorm van seksueel contact. Dat je chlamydia kunt krijgen via een wc -bril of het delen van bestek is een fabeltje.


Na 1x seks met iemand met chlamydia hoef je niet perse direct besmet te zijn. Je kunt een tijd seks met iemand hebben zonder zijn of haar SOA over te nemen, hoewel de kans dat je niet besmet wordt wel steeds kleiner wordt. Besmetting via de wc bril, bestek, kopjes, etc.

Een soa besmetting kan niet ontstaan door uit het kopje van een ander te drinken, ook niet via een hoestbui, insectenbeten, een vieze wc -bril of in het zwembad. U kunt een soa oplopen door onveilig te vrijen met een besmet persoon. Het gaat om contact tussen de slijmvliezen van. Soa krijgt u niet door uit het kopje van een ander te drinken, ook niet via een hoestbui, een insectenbeet, zwembadbezoek of via een wc -bril. Maaique maandag januari . Slijmvliezen zitten onder andere in de anus, penis, de vagina en de mond.


Van een (vieze) toiletbril zul . Trichomonas kan overgedragen worden via een besmette wc -bril (in een warme omgeving kan deze parasiet urenlang overleven in urine, vaginaal afscheidingsvocht en sperma). Je kunt op allerlei manieren besmet raken met een seksueel overdraagbare aandoening. Maar besmetting via intiem seksueel contact komt het meeste voor. Er zijn verschillende verhalen voor het oplopen van Chlamydia.


Dit verschilt zelfs per land. Je raakt besmet via vocht. Er wordt beweerd dat het niet kan via een geïnfecteerde wc -pot (maar als je echt pech hebt wel). Kan je van een vieze toilet bril een soa krijgen als je met je eikel tegen de rand aan komt van de wc -bril.


En wat dan te denken van overdracht van HIV via besmette spuiten bij verslaafden en het bewezen risico van besmet bloed bij bloedtransfusies? Uiteraard is het niet verstandig om op een WC -bril te gaan zitten die vol zit met bloed en sperma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts