dinsdag 17 februari 2015

Wanneer hortensia snoeien nederland

Hydrangea snoeien) moet. Bekijk de video en lees over een hortensia snoeien. Snoeien in voorjaar of najaar ? En welke laat je met rust?


Het is belangrijk te weten dat het snoeien van een hortensia veelal groei betekend en dat de bloemen het opvolgende jaar achterwege blijven. Dat de bloemen achterwege .

Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Een plant waar hele mooie bloemen aan groeien is de hortensia. Een veel gestelde vraag is hoe hortensia moet worden gesnoeid en vooral wanneer. In warme klimaten wordt de plant in het najaar gesnoei in koele klimaten in het voorjaar: eind maart - half april.


Hortensia bloeit op hout van het voorgaande jaar. Regelmatig snoeien komt de bloei ten goede. Vormsnoei is niet nodig. De verschillende groepen worden vaak ook anders gesnoeid.

Sommige soorten reageren vaak slecht op snoeien , andere soorten kunnen juist heel goed. Benieuwd hoe je een hortensia moet snoeien ? Lees er alles over in dit handige en uitgebreide artikel! Dat is niet gek, dit is veruit de meest voorkomende hortensia in Nederland.


Dit betekent dat u door takken in te korten of geheel weg te snoeien , een aantal bloemen voor het volgende seizoen wegknipt. Wanneer de hortensia in de tuin . Hij is erg sterk, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten. Hoe en wanneer je een hortensia moet snoeien , hangt af van de soort . Een hortensia snoeien is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. Deze zijn te herkennen aan het donkere wat geschilferde hout.


De naam zegt het al: bloeiers op oude knoppen bloeien op knoppen die het jaar ervoor zijn voorbereid. Bloeiers op nieuwe knoppen bloeien . Dit komt omdat de hortensia bijna een half jaar lang bloeit en heel makkelijk is in onderhoud. De hortensia is één van de populairste tuinstruiken van Nederland.


Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is de hortensia 1x per jaar goed snoeien. Maar wanneer moet je een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts