vrijdag 9 september 2016

Lisianthus plant verzorging

Van deze compacte soorten kan je wel weken genieten van de schitterende fragiel uitziende bloemen. Roomwit, lichtroze, dieppaars, blauw en inmiddels diverse combinaties hiervan zorgen er voor dat deze plant voor ieder iets wils heeft. Met onze verzorgingstips geniet je tot wel weken van deze bloem. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden.


De lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado noemen ze de plant van deze bloem ook wel prairiegentiaan.

Hoewel van oorsprong een Amerikaanse schone, begon de zegetocht van de . Hier liggen namelijk de roots van een mooie bloem met een naam die klinkt als die van een meisje: lisianthus. Verzorging van de lisianthus. Snij de stelen iets schuin. Geboorteplaats van eustoma bloem valt in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Midden-Amerika. De plant ook voelt comfortabel in de Caribische eilanden.


Al deze gebieden combineert het vochtige en warme klimaat, maar omdat voor teelt van eustoma is het belangrijk om het maken van vergelijkbare . De bloemen van eustoma doen denken aan die van hibiscus en zijn afhankelijk van de . Volg deze tips voor verzorging om langer van uw lisianthus te kunnen genieten.

Lisianthus is een mooie bloem. Een belangrijke vraag, want met de juiste verzorging heeft u langer plezier van uw bloemen. Wij geven u graag de volgende tips. Gebruik snijbloemenvoedsel, ook bij het . Deze heerlijke en delicate bloem heeft gewonnen in de afgelopen jaren een grote populariteit onder bloemisten.


Gezien de diversiteit van de rassen, eustoma gekweekt voor de bloemen, geteeld in kassen en tuinen gekweekt als kamerplant. Schitterende plant in de border die ook nog fraaie klokvormige snijbloemen levert! Perfecte plant voor een beschut plekje op het terras of balkon. Deze mooie bloemen in een half-open vorm zeer vergelijkbaar met een roos. Eustoma is ook bekend onder haar oude . In Amerika noemen ze deze plant dan ook wel Prairiegentiaan.


Graceful dunne stengels versieren lancetvormige-ovale bladeren zijn groen of blauwachtige tint. Mooie dubbele en semi-double knoppen die lijken op gesloten rose, en in de open lucht . Bovendien blijft de bloem lang mooi. Deze lieflijke schoonheid komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado.


Daar groeide de lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Met kamerplanten creƫer je een eigen unieke interieurstijl. Welke stijl past bij jou ? Stoere grote planten of meer kleine bloeiende planten ?

Neem bijvoorbeeld een kijkje in onze plantengids, om de mooiste kamerplanten te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts