vrijdag 23 september 2016

Amaryllisbol in vaas

Amaryllis planten, dat doe je in principe binnenshuis. Hoe creëert u de beste omstandigheden voor uw amaryllis ? Daarover leest u meer bij Fluwel. Terwijl de bol stevig op zijn plek wordt gehouden, hangen de wortels in het water. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel.


De plant komt uit Zuid-Amerika en heet in het Nederlands Ridderster.

Snij de steel diagonaal af. Zorg ervoor dat de vaas mooi schoon is, vul deze met water en gebruik Chrysal Clear Bulbosus bloemenvoeding. Het is een fijne plant die je op diverse manieren mooi.


Zorg dat de bol niet kan kantelen, de vaas moet dus hoog en vrij smal zijn. Haal uitgebloeide bloemen weg. Als de laatste bloem is uitgebloei knip je de steel af tot ca. Let op dat je hierbij de bladeren niet.


Plant daarvoor wat meer bloembollen in de tuin zodat als er knoppen in komen u er ook een paar in de vaas kunt zetten. Steek er nog wat mooie takken uit de tuin bij en u heeft .

Bij de juiste verzorging zal de bol binnen tot weken gaan bloeien. Leverbaar vanaf November. De perfecte manier om iemand mee te verrassen tijdens de kerstdagen. Eenvoudige beschrijving van hoe de amaryllis kan gebruikt worden bij het bloembinden. Deze grote stervormige bloemen in vele kleuren het binnenhuis gelukkig mooi op.


De amarylis is verkrijgbaar als plant en als snijbloem. Deze bol in vaas is gemakkelijk in de verzorging, want water geven, zoals bij andere planten, is ( bijna) niet nodig! Plaats de bol op de met water gevulde vaas en rustig afwachten. Door onze uitgekiende preparatie garanderen wij binnen 6-weken tenminste twee bloemstelen per bol en een uitstekende bloei kwaliteit. De glazen vaas is na gebruik ook erg leuk te . Snijbloemenvoedsel is niet nodig en ze hebben maar een klein laagje water nodig.


Van bollen heb je nog langer plezier. De bollen zijn geprepareerd zodat we . Tegenwoordig wordt de amaryllis op naam verhandeld of op kleur. Afbeeldingsresultaat voor amaryllis in vaas. Bekijk de foto van Logeerensfeer met als titel Eenvoudig maar mooi: amaryllisbol in glazen vaas en andere inspirerende plaatjes op Welke.


Gebruik ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn en niet snel bederven, zoals amaryllisbollen of hyacintenbollen, glazen vazen , mooie schalen, glitters en linten. Doe een tafelkleed of zeil op de keukentafel tegen het morsen en kliederen en leg tenslotte gereedschap klaar zoals een schaar, lijm, naald en . Nieuw Ophalen of Verzenden.

Heb je wel eens goed naar de bloemblaadjes van de amaryllis gekeken? Klik hier voor de plant. Bij sommigen van jullie heb ik weleens hyacinthen of amaryllissen gezien, die zonder pot of aarde toch geheel tot bloei kwamen.


Ik dacht vroeger nooit dat dat kon. Ik heb een paar weken geleden ook een amaryllis gekocht en deze in een oude weckpot, op het dienblad op onze eettafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts