woensdag 21 september 2016

Tropische vlinders kweken

Gedurende het gehele jaar worden er steeds verschillende vlinders geboren. Uiteraard kan dit seizoensgebonden zijn. Wij kopen om de twee weken van over de gehele wereld 2cocons in om nieuwe vlinders te kunnen kweken.


Hopelijk planten de vlinders zich voort, komen er eitjes en kan de rups die . In de vlinderkwekerij vind je glazen kassen met daarin tropische rupsen en hun waardplanten. Jaarlijks kweken wij meer dan 1verschillende soorten vlinders.

De nummer één veroorzaker van ziekten in een kweek is condens. Om in de wintermaanden toch vlinders te kunnen kweken , ben je eigenlijk toegewezen op tropische en subtropische vlinders. Bij het kweken van subtropische en zeker tropische vlinders hebben we te maken met temperaturen die . Een voorwaarde is dan wel dat ze voedsel aannemen van wintergroene planten zoals Liguster, Laurierkers, braam en wintergroene Eik, zodat er voldoende voedsel voorhanden is. Hebben jullie hier verstand van? Is het moeilijk om tropische vlinders in leven te houden?


Ik ben nog niet van plan om . Komend weekend opent in Someren de vlindertuin Klein Costa Rica.

Van eitje tot vlinder - Duration: 3:36. Mijn Hobby en ik: Vissen kweken. Zij kweken vaak met de tropische vlinders , en in de kassen kunnen zich wel voortplanten. Lees daarover bijvoorbeeld meer op de website van de . Het kweken of houden van vlinders wordt in ons land steeds populairder.


Vlinders Kort maar prachtig. Tientallen prachtige gekleurde tropische vlinders vliegen om je . Al voor een schamele dertig euro kun je een mooie opgezette tropische vlinder kopen, ínclusief een houten lijstje. De tropische vlinders die in Nederland worden opgezet, zijn niet in het wild gevangen. Passiebloemvlinder , glasvleugelvlinder , grote morpho, uilvlinder… je vindt ze allemaal in een tropische vlin- dertuin.


Deze vlindertuinen – die in. Je hebt het over het ontvangen van poppen. Kweken jullie dan niet zelf ? We kweken wel zelf, maar dat is maar een klein gedeelte van alle vlinders in de kas.


In de tropische vlindertuin vliegen altijd honderden exotische vlinders rond. Veel van die vlinders planten zich er ook voort. Ze leggen eitjes op de planten waar na verloop van tijd rupsjes uitkomen.


In de kast met de poppen kan men de vlinders zien uitkomen.

Verspreid in de kas staan waard- planten waarop de rupsen van passiebloemvlinders te zien zijn. Hoewel het houden en kweken van tropische vlinders in. Diergaarde Blijdorp nog in de kinderschoenen staat, zijn de verwachtingen voor de . Aan het begin van de middag gaan we op aanraden van Elly (thanks El, voor de leuke tip!) naar een vlindertuin waar ze tropische én Nederlandse vlinders schijnen te hebben.


Bovendien kweken ze een deel van de vlinders zelf op. Onze vlinders komen uit de warmere gebieden van de wereld. De kweek van de vlinder was eeuwenlang een staatsgeheim van China, tot de eieren naar het buitenland werden gesmokkeld. Hierdoor werd de vlinder.


De familie van de echte spinners (Bombycidae) waartoe de zijdevlinder behoort komt voornamelijk voor in Azië en tropische delen van Afrika. Het is overdekt en tropisch warm dus helemaal ideaal als het slecht of koud weer is. Ook het poppenhuis is erg leuk. De vlinders zijn prachtig.


Vergeet de vogel tuin niet ! Er is een terras binnen en buiten. Ze kweken ook Anthuriums. Koop bij het verlaten van de vlindertuin een mooi anthurium boeketje en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts