vrijdag 9 september 2016

Heideplanten soorten

Bladhouden sterk en langbloeiend. Voor zon en halfschaduw, als bodembedekking en lage haagjes. Heideplanten bestaan uit winterheide en zomerheide. Heide bloeit lang en is wintergroen.


Zoals de naam al zegt bloeit de zomerheide in de zomer en winterheide in de winter.

Zomerheide wordt ook wel struikheide genoemd. Winterbloeiende tuinplanten zijn er niet veel daarom wordt de winterheide meer toegepast. Beide heide soorten zijn zeer geschikt om in potten te zetten. Het beste kunt u de heideplanten . Plantencentrum Maréchal geeft uitgebreid advies! Mooie heideplanten kopen.


Welke soorten heide bloeien in de winter.

Hoe en wanneer snoeien winter- en zomerheide. In het najaar ( september-november) en in het voorjaar (maart-april). Maar in principe kunt u zowel winter- als zomerheide het gehele jaar aanplanten.


Erica winterheide in knop Winterheide, Erica closeup in knop. Kleine naaldjes, Schubben. Bestel meer dan soorten zomerheide en winterheide planten bij Tuinplant. Twee andere vaak gebruikte soorten zijn Erica en Daboecia. Hier hebben we het in het bijzonder over Calluna.


Ik moet in het najaar het graf van mijn ouders herbeplanting en ik wil daar weinig onderhoud aan hebben. Combineer heide eens met. Mijn gedachte gaat uit naar heide planten.


Welke Erica en Calluna soorten zijn hiervoor geschikt? Met de juiste soorten en verzorging kun je het gehele jaar genieten van bloeiende heide. Het is mogelijk om vrijwel het gehele jaar door bloeiende heideplanten in uw tuin te hebben.


Bedenk ook dat de loofkleur van een aantal cultivars belangrijker is dan de bloemkleur. Van veel nut kan het zijn om bij .

De natte heide wordt gedomineerd door dophei (Erica tetralix) en pijpenstrootje ( Molinia caerulea). Andere soorten van de vochtige heide zijn ronde zonnedauw ( Drosera rotundifolia), Gagel (Myrica gale), klokjesgentiaan (Gentiana pneumonanthe) en beenbreek (Narthecium ossifragum). De vegetaties met natte heiden . Gewone dophei - Erica tetralix.


Boomheide - Erica arborea. Corsicaanse heide - Erica terminalis. In Nederland en België komen de volgende soorten voor: Erica cinerea L. In een volgroeide heidetuin krijgt onkruid weinig kans, dat scheelt alvast weer in het onderhoud. De zomerbloeiende soorten snoeit u rond half maart.


De planten die in winter of voorjaar bloeien, direct na de bloei. In Zuid-Afrika groeien er wel een zevenhonderd inheemse soorten Erica. Wat is nu het verschil tussen Erica en Calluna? Heel simpel: Erica heeft naalden en Calluna heeft schubvormige blaadjes. De charme van heidesoorten is dat ze alle groen blijven en dat de tuin het hele jaar door kan bloeien met enkel heide.


De meeste soorten zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Het aantal cultuurvariëteiten is ongekend groot. Er zijn ook soorten die gekleurd loof hebben, maar daar moet je wel van houden. Een paar pollen heide , zo hier en daar geplant, maakt nog geen feest in de wintertuin.


In de Drentse heidevelden en rond vennen komen in totaal vier heidesoorten voor: Struikheide (Calluna vulgaris), Dopheide (Erica tetralix), Kraaiheide ( Empetrum nigrum) en Lavendelheide (Andromeda polifolia).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts