maandag 19 september 2016

Appelboom kiezen

Houd je van friszoet of zachtzuur? Als je een appelboom wilt kopen bedenk dan eerst wat voor appels je wilt hebben. Bedenk ook wanneer je de appels wilt oogsten.


Wil je een boom in je tuin planten, dan is appel misschien wel de beste keuze. Daarnaast kunnen de vruchten het langst bewaard worden van alle inheemse fruitsoorten, een grote plus voor .

De appelboom is misschien wel de bekendste fruitboom die er is. Let bij het kiezen van een appelboom vooral op bestuiving en ziekteresistentie. Er zijn verschillende criteria waarop u uw appelboom kunt uitkiezen. Een appelboom snoeien en . Belangrijk voor uw keuze kunnen bijvoorbeeld de smaak van de appel zijn of de vatbaarheid voor ziektes.


Houd bij het kiezen van uw boom rekening met de grootte die die hij gaat innemen. Als u een kleine tuin heeft, zijn leibomen, . Hallo,Ik ben nieuw op dit forum!

Hoe groot mag hij worden, moet hij zelfbestuivend zijn en welke appelsoort verkies je? En kan je ook appelbomen kweken uit appelpitjes? Kies eens een appelboom. Bij het kiezen van een appelboom dien je met twee hoofdfactoren rekening te houden.


Ten eerste moet je je afvragen welke appel je verkiest en ten tweede moeten we rekening houden met de grootte van de boom. Naast deze factoren zijn ook het tijdstip van de oogst en de bestuiving niet . De meeste appelbomen zijn kruisbestuivers. In onze nieuwe moestuin willen wij twee appelbomen.


Het liefst handappels, geen moesappels. En die niet al te zuur smaken. Rode Mantet voor gebruik en daar maak ik toch ook echt lekkere appelmoes van). Andere soorten zijn kruisbestuivers en hebben wel andere appelbomen nodig voor bestuiving.


Meer informatie over bestuiving. Van grote hoogstambomen tot klein blijvende laagstambomen of leibomen, het is allemaal mogelijk. Appelbomen (Malus domestica) zijn wel het bekendst onder de fruitbomen.


Dus ook als u een kleine tuin heeft kunt u kiezen voor een appelboom.

Welke appelboom is het beste voor in de tuin? Je maakt daarbij onderscheid tussen een handappel of moesappel. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin. Heb je ruimte voor een . Quindi, per esempio, in un meleto ci sono file di dieci meli di una varietà, e poi ci sarà un altro melo che ha un diverso tipo di polline. Die bij ging er waarschijnlijk van uit dat ze had beslist om voor díe appelboom te kiezen , díe bloesem, nectar pakken en wegwezen.


Anche quel bombo, senza dubbio, riteneva di avere . This Pin was discovered by Pot en Papaver. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Groeiende appelbomen thuis kan een lonende ervaring zijn.


Niet alleen doen ze produceren heerlijke vrucht die kan verse gegeten worden van de takken of gemaakt in taarten of domeinen, maar hun bloesems een mooi decoratief tintje toe te voegen aan uw landschap. Het kiezen van de bomen te planten op uw .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts