woensdag 28 september 2016

Chaenomeles japonica eetbaar

Dus eerst de bloei, later de bladgroei. Bloeit in maart - april afhankelijk van het weer, met rode,oranje en soms witte bloemen. Na de bloei komen de geel - groene appeltjes natuurlijk . De vrucht van de Japanse sierkwee is een appel die in het Japans Kusa-boke worden genoemd.


Wetenschappelijke namen.

De in de ochtendkoelte geplukte . De hoogte na jaar is 1cm. Nederlandse naaJapanse sierkwee. De bloeiperiode is maart - april. Deze plant is goed winterhard.


Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen . Ook de bloemblaadjes zijn eetbaar en je kunt er prachtig mee garneren. Oorsprong: De struik is van origine afkomstig uit China.

De Japanners hebben hem gecultiveerd en er fraaie soorten van gekweekt. Het is een goede bodembedekker met. Antwoord van Directplant: Chaenomeles . Verwijder de pitten, die bevatten sporen van (giftige) blauwzuurglycosiden en geven een bittere smaak. Jong blad van witte klaver (Trifolium repens) is eetbaar voordat de.


Opmerking vooraf: Eet geen zaden, bessen, bladeren of bloemen van een vreemde plant tenzij je weet dat die eetbaar zijn. Vruchten rijpen in augustus en zijn eetbaar. Vermeerdering Zomerstek, winterstek, wortelopslag. FotoBloesem en rijpe vruchten van. Trekt vlinders en bijen.


Ook in groepjes geplant zeer indrukwekkend. Omschrijving: De Japanse sierkwee wordt ook wel Dwergkwee, kweeappel, Japanse dwergkwee genoemd. De kleine, gele vruchten welke na de bloei worden gevormd zijn eetbaar en goed tot gelei of compote te verwerken. Decoratief blad Bladverliezend Klein Eetbaar Opvallende vrucht Opvallende geur Volle zon Opvallende bloei. Ze worden in Japan al zeer lang gekweekt als sierplant.


Chaenomeles japonica groeit in het wild in de bergbossen van Hunshu en Kyushu in Japan. Amelanchier (Krentenboompje): heester met rijkelijke bloei, zoete, eetbare bessen.

Corylus avellana (Hazelaar): heester met vroege bloei, bruine eetbare noten in de herfst. Hedera (Klimop): heester . Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Hier valt veel te knippen.


Kweeperen behoren net als veel andere eetbare vruchten zoals aardbei, peer en appel tot de rozenfamilie. Sleutelbloem (Primula - alle soorten) geel of andere kleuren,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts