dinsdag 20 september 2016

Veel lieveheersbeestjes op balkon

De afgelopen periode komen via het forum en via directe meldingen veel vragen binnen over grote aantallen lieveheersbeestjes die in huis voorkomen en som als overlast worden ervaren. Overwinterende lieveheersbeestjes richten op zich geen schade aan, en dus kun je niet echt van een plaag spreken. Wel kunnen ze als overlast worden ervaren, vanwege hun onaangename geur of wanneer ze door de kamer gaan vliegen of lopen, zeker als het veel exemplaren betreft. Op zonnige dagen in het najaar gaat het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje massaal op zoek naar een plek om te overwinteren.


Deze soort heeft een voorkeur voor licht gekleurde gebouwen die veel zonlicht ontvangen. Zodra ze zijn gelan gaan ze op zoek naar een beschutte plek om de winter door .

De bomen verliezen hun bladeren, het wordt kouder en donkerder: de winter komt eraan. Veel dieren trekken weg naar warmere oorden of schuilen weg voor de kou. Zo ook lieveheersbeestjes : ze gaan op zoek naar een plek om te overwinteren. Ontbrekend: balkon Wat doen al die lieveheersbeestjes in mijn huis en tuin? Er zijn nog steeds veel lieveheersbeestjes in onze provincie te zien.


En niet alleen in de tuin, sommige mensen hebben ook groepjes lieveheersbeestjes in huis zitten. Lieveheersbeestjes staan er niet om bekend dat ze veel schade aan huizen of tuinen toebrengen. Toch kunnen deze insecten erg vervelend zijn en veel ongemak opleveren wanneer ze je huis in groten getale.

Vraagje van een kennis: Er zitten er honderden. Mijn ramen, mijn balkon , helemaal vol met lieveheersbeestjes. Nee is niet te vroeg heb ze hier ookal volop gezien en ook de eerste vlinders al gezien. Toegevoegd na uur: Ze komen bij mekaar om de winter te overleven,dus als het voorjaar word veel op plek te zien.


De stippen zeggen niets over de leeftijde volwassen dieren die we nu zien zijn een jaar oud en . Sinds een paar weken hebben wij in huis een plaag van lieveheersbeestjes zitten, helaas Ik kom er zo tussen de tot per dag tegen. Je vindt de luizen meestal op toppen van jonge stengels met groeiend blad en bloemknoppen, omdat de sapstroom daar veel voedingstoffen bevat. Hoe lieveheersbeestjes tegen bladluis toepassen? Maar er zitten er hier ook best veel de laatste tij lijkt wel een plaag.


Daar heb ik met een balkon sowieso niet snel last van! Ondersteun het natuurlijke. Dit insectenhotel, gevuld met dennenappels, biedt de overdag actieve lieveheersbeestjes een overnachtingsplek en winterverblijf. Ook gaasvliegen gebruiken het.


Ik heb veel last van fruitvliegjes. Werkt Spruzit-R hier tegen? Het kastje is zo ontworpen dat lieveheersbeestjes hier gemakkelijk toegang tot hebben.


Tevens worden veel concurrenten en roofdiertjes buiten gehouden.

De meeste gevreesde natuurlijke vijand van de bladluis is het lieveheersbeestje. Naast een genot om te kijken, zijn lieveheersbeestjes ook zeer nuttige gasten in de tuin. Om het lieveheersbeestjes helemaal naar hun zin te maken is het raadzaam enkele losse bladeren of rolletjes golfkarton in het huisje te stoppen. In deze webwinkel kan iedereen, van trotse balkon bezitters tot landgoedeigenaar, terecht voor producten om tuinplagen op een echt biologisch verantwoorde manier te bestrijden.


Bij Rood met Zwarte Stippen vind . Bestrijd effectief met larven lieveheersbeestjes tegen bladluizen. Mm kenmerk: mini en schattige rode lieveheersbeestje ,. De nieuwe showroom van 35. Mis open, met 1spas en zwemspas opgestelt, veel acties en showroommodellen. Insectenhotel Landhuis Comfort kamers op verdiepingen met balkon en terras.


Het insectenhotel is gevuld met o. Ik woon hoog in een flat, op mijn balkon had ik afgelopen jaar voor eerst wat planten staan waaronder sla en veel aardbeien. Kan zoiets werken voor het voorkomen van bladluizen op mijn balkon :D Thanks, hoop dat er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts