maandag 19 september 2016

Alocasia

Deze kamerplanten worden ook wel Taro, Reuzentaro of Olifantsoor genoemd. Alocasia soorten behoren tot de familie Araceae. Deze laatste naam is gemakkelijk af te leiden aan de enorme bladeren.


In de tropische regenwouden worden de . Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien.

Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben en het blad is al even. Het is gelukkig ook niet de moeilijkste plant om te verzorgen. Hij heeft grote bladeren die licht gekarteld zijn. Tips voor verzorging en soorten staan voor je klaar: . Hij dankt zijn Nederlandse naam aan de vorm van zijn bla dat aan het oor van een olifant doet denken. Koop of Verkoop alocasia op Marktplaats.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.

Ondanks dat het een tropische plant is, is deze toch goed bestand tegen vorst, tot -12°C. There are species native to tropical and subtropical Asia to Eastern Australia, and widely cultivated elsewhere. En dat vinden wij niet zo gek, het opvallende groen glimmende blad met prachtige tekening past namelijk perfect in ieder stijlvol interieur. Decorum kweker Aad Persoon van . Er zijn zowel grote als kleine varianten van beschikbaar.


Wij leggen je uit hoe je deze plant best verzorgt. Ken je de olifantsoor of alocasia al? Ontdek hier hoe je deze kamerplant verzorgt. De diepgroene, pijlvormige bladeren krijgen door de nerven . Dankzij zijn prachtige, palmachtige en felgroene bladeren heeft hij een frisse uitstraling waardoor je gelijk in tropische sferen komt. De plant is goed te combineren met elk type interieur, van modern minimalistisch tot . De opbouw is van hoge kwaliteit en door de gebruikte materialen is deze plant bij.


Deze prachtige groene kamerplant wordt ook wel Olifantsoor genoemd vanwege zijn grote bladeren. De bladeren kunnen een een doorsnede van 1centimeter . Bij een te lage luchtvochtigheid verdrogen de bladeren.

In dat geval is het raadzaam om de plant regelmatig te benevelen. They are grown for their big, veine arrow- or heart-shaped leaves, which may be marked with black, dark purple, or bronze. The flowers are fairly insignificant. These rhizomatous or tuberous-rooted plants have a striking .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts