donderdag 5 februari 2015

Klimplanten schaduw

Er zijn klimplanten die ook in de schaduw kunnen. Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola bedekken. Klimplanten geven een nieuwe dimensie aan het tuinieren.


Ze zorgen voor verticale accenten en maken gebruik van ruimte die in veel tuinen onbenut blijft: . Wist u dat er van de blauweregen ook een witte en een roze variant bestaat?

Het aanbod voor klimplanten in de schaduw is een stuk kleiner. Kamperfoelie of vuurdoorns kunt u ook gebruiken voor in de schaduw. Zoekt u een klimplant met een . Op geen enkel moment van de dag komt hier de volle zon.


Ik hou erg van rijk bloeiende planten. Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten. Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte.


Je kan ze leiden met een klimrek of draa of je kan ze tegen een muur aan laten klimmen.

Ze dienen enkel op een juiste plaats geplant te worden, meestal zonnig of halfzon, en dan ben je klaar! Staat jouw muur, gaaspaneel of schutting in de schaduw en wil je er een mooie klimplant tegenaan laten groeien? Wij hebben verschillende soorten klimplanten in ons assortiment die het prima doen in de schaduw. Van klimmers met een neutraal uiterlijk, tot klimplanten met opvallende bloemen. Clematis en kamperfoelie ( lonicera) groeien goed in de schaduw.


De Cotoneaster horizontalis is een klimplant die veel meer sierwaarde heeft naast het kleine groenblijvende blad geeft deze klimmer in mei kleine witte bloemen, groeit ook nog goed in de schaduw en geeft in het najaar felrode bessen waar de vogels ook nog eens gek op zijn. Een makkelijke en sterke klimplant die weinig . Groenblijvende klimplanten die uitstekend voldoen om een schutting aan het oog te onttrekken. Soorten voor volle zon, schaduw. Bovenstaande planten klimmen zelf omhoog langs muren en schuttingen.


Vooral de klimop is een snelle klimmer die binnen een paar seizoenen . Beste mensen, Vandaag wil ik aan het einde van de middag even naar de Intratuin gaan om daar een vaste klimplant te kopen voor op mijn kleine achterplaatsje. Nu vroeg ik mij af of jullie nog tips (wbt de soort) hebben. Er komt bijna geen zon op het plaatsje, dus dat ie ook in de schaduw groeit is een . Maar welke klimplanten vinden hier echt hun draai?


Welke zijn aan te raden voor iedereen?

Een aanrader voor schaduw , halfschaduw en zon. Wilde hop is een snel groeiende inheemse klimplant met frisgroen blad en vrolijke hopbellen. Als bosplant gedijt hij het best in de . Zelfhechtende klimplanten. Hedera, klimop (meerdere soorten en selecties): wintergroen, ook bontbladige soorten.


Zon, schaduw en halfschaduw. Parthenocissus tricuspidata . Veitchii' (Parthenocissus quinquefolia) ook zonder rankhulp tegen elke oppervlakte. De wilde wingerd 'Veitchii' gedijt op alle standplaatsen, in de zon, de halfschaduw en schaduw hoewel de schitterende herfstkleuring op schaduwplaatsen minder intensief is. Hydrangea anomala subsp. De winterharde meerjarige klimplanten moeten op.


De meeste klimplanten zijn van oorsprong bosrandplanten die graag met hun wortels in de schaduw groeien. Dat is een ideale eigenschap in vooral kleine . Let op: door zijn enorme groeikracht knijpt deze klimplant met gemak een regenpijp stuk als hij er zich omheen slingert. Bergclematis De bergclematis bloeit ook in de schaduw. Combineer de snelgroeiende Clematis montana met wintergroene .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts