maandag 9 februari 2015

Mestwormen kopen

Ik ben er ook daar gaan kopen , ik vind er bedroevend weinig wormen in terug voor euro ,dacht dat het zou krioelen van de wormen maar moest ze al goed . Je kunt natuurlijk gewoon compostwormen, mestwormen of tijgerwormen kopen , maar zelf vangen leek me een leuk idee. Hierbij het eerste verslag van mijn vorderingen. Berendsen Wormenkwekerij.


Bestel de Dendrobena viswormen online!

Nu zag ik bij de hengelsportwinkel in de buurt wel wormen, maar ik weet niet of dat mest- of compostwormen zijn of gewoon . Ervaring gesloten compostvat. De mestpier is de ideale compostworm. Het is een strooiselworm, leeft dus in de strooisellaag. De worm is ook bekend als tijgerworm, Californische worm.


Mestpieren horen in de composthoop , die . Ieder voorjaar kregen we twee rekeningen: Eentje voor het ophalen van de paardenmest, en eentje voor het kopen van kunstmest voor de weide. Niet alleen zonde van het gel maar ook niet echt Paard Natuurlijk.

Kan het echt niet anders? U betaalt om uw GFT afval te laten ophalen en u betaalt dan nog eens om plantenvoeding en kunstmest voor de tuin aan te kopen ? Dan hebt u waarschijnlijk geld teveel,. Compostwormen (= mestwormen = eisida foetida = tijgerwormen) zuigen de fijngemaakte mest en GFT afval op. In hun darmen gebeuren de nodige . Weet iemand hier hoe ik mestwormen kan vangen ? Mestwormen zijn ook zeer geschikt om door het grondvoer te mengen. Veel wedstrijdvissers knippen de wormen eerst een paar keer voordat ze door het voer gemengd worden.


Dit heeft twee voordelen. Het tweede voordeel is dat . Je vindt ze in oude paardenmest of als aas bij je lokale vishandel. De gewone regenworm is niet geschikt als compostworm. Je hebt ongeveer een halve kilo nodig om je wormenbak op te . In de viswinkel heten ze dus mestwormen of tijgerwormen . Maar een voordeel van deze manier van composteren is dat je alles van het verwerkte materiaal kan hergebruiken, wat niet het geval is bij een compostvat of -bak.


Een kant en klare wormenbak kan je kopen.

Deze zijn evenwel vrij duur. Ik had gedacht om grote houten kisten te timmeren en per kist, ongeveer een kuub ongeveer tot kg mestwormen uit te zetten op de stalmest. Kennelijk composteren die wormen vrij snel als ze met genoeg zijn de mest, waar ook wat vlas en tuinafval bij kan. Heeft iemand daar ervaring mee?


Zelf composteren is beter dan compost kopen in de winkel. Vrienden van HVV Smilde (1). Wetenswaardigheden (88). Huisvesting Gebruik houten boxen, wastobbes, of andere gesloten containers.


Er mag geen licht in kunnen. Ze moeten wel waterdicht zijn en behandeld tegen vocht en schimmels. Voorbereiding Gebruik goede aarde om te starten. Een kijkje in onze wormenbak waarin mestpieren ons keukenafval omzetten in een hoogwaardige. De rode wormen haalt men in een winkel waar men visspullen verkoopt.


Vroeger gebeurde het ook wel door elektrische stroom door de grond te leiden, maar dit is reeds meermalen gebleken een gevaarlijke bezigheid te zijn. Door de handel worden kweekbakken verkocht, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts